Ázsiai kaják

Ázsiairizstésztasaláta

Ázsiai rizstészta saláta

Hozzávalók
150 g
pad thai széles metélt
10 g
rizsolaj
5 g
pirított szezámolaj
20 g
fokhagyma
10 g
friss gyömbér
60 g
póréhagyma
1 tk
zöld, szárított currylevél
0.5 mk
garam masala
0.5 mk
durvára őrölt fekete bors
0.5 mk
madras currypor
0.5 mk
őrölt kurkuma
40 g
pörkölt, natúr földimogyoró
110 g
fejes káposzta
110 g
sárgarépa
50 g
hoisin szósz
50 g
szójaszósz
2 g
rizsecet
50 g
kápia paprika
A húshoz
400 g
csirkecombfilé só, bors
2 ek
étolaj
30 ml
barackpálinka
30 g
hoisin szósz
20 g
ponzu
1 tk
szezámmag

Elkészítés

Az ázsiai rizstészta saláta elkészítését egy nappal előbb el kell kezdeni: tésztát 24 órára vízbe áztatjuk.

A rizs- és szezámolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kockázott póréhagymát. Hozzáadjuk a kissé megvágott currylevelet, a száraz fűszereket és a pirított mogyorót.

Ezután mehet rá a nagy lyukú reszelőn lereszelt káposzta, majd pirulás után a csíkokra vágott sárgarépa is. Hozzáadjuk a leszűrt, beáztatott tésztát, és amikor már puhára párolódtak a zöldségek, hozzáöntjük a hoisin és szójaszószt, illetve a rizsecetet is. Amikor a póré és a répa még roppanós, mehet bele a kis kockákra vágott kápia paprika is.

A felkockázott csirkecombot sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani. Amikor már szép színűre pirult, ráöntjük a pálinkát, begyújtjuk, és mikor elégett az alkohol, hozzáadjuk a hoisin szószt, a ponzut és a szezámmagot is. Fedő alatt készre pároljuk.

azsiai-rizsteszta-salata (1)
Ázsiai rizstészta saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + áztatás

Még több rizstésztás kaja:

Csirkehúsleves rizstésztával

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Vegán pirított tészta (stir fry noodle)

www.streetkitchen.hu

Milyen saláta az, amibe mogyoró kerül? Naná, hogy ázsiai, és akkormár mehet a rizstésztához répa, káposzta és szezámmag is, ugye?

Hozzávalók

6 főre
150 g
pad thai széles metélt
10 g
rizsolaj
5 g
pirított szezámolaj
20 g
fokhagyma
10 g
friss gyömbér
60 g
póréhagyma
1 tk
zöld, szárított currylevél
0.5 mk
garam masala
0.5 mk
durvára őrölt fekete bors
0.5 mk
madras currypor
0.5 mk
őrölt kurkuma
40 g
pörkölt, natúr földimogyoró
110 g
fejes káposzta
110 g
sárgarépa
50 g
hoisin szósz
50 g
szójaszósz
2 g
rizsecet
50 g
kápia paprika
A húshoz
400 g
csirkecombfilé só, bors
2 ek
étolaj
30 ml
barackpálinka
30 g
hoisin szósz
20 g
ponzu
1 tk
szezámmag

Az ázsiai rizstészta saláta elkészítését egy nappal előbb el kell kezdeni: tésztát 24 órára vízbe áztatjuk.

A rizs- és szezámolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kockázott póréhagymát. Hozzáadjuk a kissé megvágott currylevelet, a száraz fűszereket és a pirított mogyorót.

Ezután mehet rá a nagy lyukú reszelőn lereszelt káposzta, majd pirulás után a csíkokra vágott sárgarépa is. Hozzáadjuk a leszűrt, beáztatott tésztát, és amikor már puhára párolódtak a zöldségek, hozzáöntjük a hoisin és szójaszószt, illetve a rizsecetet is. Amikor a póré és a répa még roppanós, mehet bele a kis kockákra vágott kápia paprika is.

A felkockázott csirkecombot sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani. Amikor már szép színűre pirult, ráöntjük a pálinkát, begyújtjuk, és mikor elégett az alkohol, hozzáadjuk a hoisin szószt, a ponzut és a szezámmagot is. Fedő alatt készre pároljuk.

azsiai-rizsteszta-salata (1)
Ázsiai rizstészta saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + áztatás

Még több rizstésztás kaja:

Csirkehúsleves rizstésztával

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Vegán pirított tészta (stir fry noodle)

Ha tetszett az ázsiai rizstészta saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése