Az ázsiai rizstészta saláta elkészítését egy nappal előbb el kell kezdeni: tésztát 24 órára vízbe áztatjuk.
A rizs- és szezámolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kockázott póréhagymát. Hozzáadjuk a kissé megvágott currylevelet, a száraz fűszereket és a pirított mogyorót.
Ezután mehet rá a nagy lyukú reszelőn lereszelt káposzta, majd pirulás után a csíkokra vágott sárgarépa is. Hozzáadjuk a leszűrt, beáztatott tésztát, és amikor már puhára párolódtak a zöldségek, hozzáöntjük a hoisin és szójaszószt, illetve a rizsecetet is. Amikor a póré és a répa még roppanós, mehet bele a kis kockákra vágott kápia paprika is.
A felkockázott csirkecombot sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani. Amikor már szép színűre pirult, ráöntjük a pálinkát, begyújtjuk, és mikor elégett az alkohol, hozzáadjuk a hoisin szószt, a ponzut és a szezámmagot is. Fedő alatt készre pároljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc + áztatás