Hozzávalók
- 160 g hagyma
- 400 g csirkemell
- 1 db farhát
- 2 db nyak
- 2 db szárny
- 5 szem egész bors
- 4 l víz
- só
- 150 g karalábé
- 220 g zellergumó
- 320 g répa
- 180 g szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g rizstészta (cérnametélt, de ízlés szerint változtatható)
Hozzávalók
- 160 g hagyma
- 400 g csirkemell
- 1 db farhát
- 2 db nyak
- 2 db szárny
- 5 szem egész bors
- 4 l víz
- só
- 150 g karalábé
- 220 g zellergumó
- 320 g répa
- 180 g szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g rizstészta (cérnametélt, de ízlés szerint változtatható)
A csirkehúsleves elkészítéséhez a hagymát jól megmossuk, majd félbevágjuk, és vágott részével lefelé, egy száraz serpenyőben maximum lángon feketére sütjük. Ettől a technikáktól lesz a levesünk gyönyörű, sötét, aranybarna színű.
A csirke minden részét egy nagy fazékba tesszük a szemes borssal, a hagymával és a vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd gyöngyözve főzzük 2-3 órán át, néha lehabozva a tetejét.
A 2-3 óra letelte után beletesszük a zöldségeket, és addig főzzük gyöngyözve, amíg meg nem főttek, ez kb. egy-másfél óra. Ezután óvatosan kiszedjük a zöldségeket és a húst a levesből, majd egy sűrű szövésű szűrőn és tiszta konyharuhán keresztül leszűrjük a levest.
A rizstésztát nyakon öntjük forrásban lévő vízzel, pár percig állni hagyjuk, majd amikor már megpuhult, leszűrjük. Ilyenkor érdemes egyszer átmosni tiszta vízzel, hogy ne tapadjon össze.
A zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk, a húst felvágjuk vagy széttépkedjük.
A levest a benne főtt zöldségekkel, a hússal és a puha rizstésztával tálaljuk.
Ha tetszett a csirkehúsleves rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 10 g
Kalória: 362 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 110.24 g
Szénhidrát: 136.8 g
Zsír: 40.44 g
Kalória: 1446.9 kcal