Ázsiai kaják

Teriyakilazac

Teriyaki lazac

Hozzávalók
A teriyaki lazachoz
3
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
5 ek
szójaszósz
20 g
barna cukor
1 ek
méz
1 ek
mirin
1 tk
szezámolaj
1 ek
étkezési keményítő
50 ml
víz
4 szelet
lazacfilé
(kb. 120 g / szelet)
A tálaláshoz
1 ek
pirított szezámmag
1 szál
újhagyma
főtt jázmin rizs

Elkészítés

A teriyaki lazac elkészítését a szósszal kezdjük, amihez a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra reszeljük, majd az összes alapanyaggal együtt belekeverjük a vízbe. Alaposan átkeverjük, hogy a keményítő és a barna cukor teljesen feloldódjon.

A lazacszeleteket beáztatjuk a szószba, és fóliával lefedve 30 percig hagyjuk pácolódni.
Ha letelt az idő, a lazacokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.

A megmaradt pácolólevet egy gyorsforralóban közepes lángon felforraljuk és besűrítjük, A megsült lazac szeleteket ezzel a sűrű mázzal megkenve tálaljuk. Megszórjuk szezámmaggal és aprított újhagymával, és gőzölt jázmin rizzsel tálaljuk. 

teriyaki-lazac
Teriyaki lazac (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pácolás: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több japán recept:

Pirított házi udon tészta marhahússal és zöldségekkel

Japán batyu sertéshúsos-káposztás töltelékkel

Kakaós japán sajttorta

www.streetkitchen.hu

A teriyaki szó két részre bontható, első fele, a teri a pácot jelöli, míg a yaki az elkészítési módot, vagyis a grillezést. Japánban a teriyaki lazac klasszikusnak számít, és ezzel a recepttel otthon is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

4 főre
A teriyaki lazachoz
3
cm friss gyömbér
1 gerezd
fokhagyma
5 ek
szójaszósz
20 g
barna cukor
1 ek
méz
1 ek
mirin
1 tk
szezámolaj
1 ek
étkezési keményítő
50 ml
víz
4 szelet
lazacfilé
(kb. 120 g / szelet)
A tálaláshoz
1 ek
pirított szezámmag
1 szál
újhagyma
főtt jázmin rizs

A teriyaki lazac elkészítését a szósszal kezdjük, amihez a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra reszeljük, majd az összes alapanyaggal együtt belekeverjük a vízbe. Alaposan átkeverjük, hogy a keményítő és a barna cukor teljesen feloldódjon.

A lazacszeleteket beáztatjuk a szószba, és fóliával lefedve 30 percig hagyjuk pácolódni.
Ha letelt az idő, a lazacokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.

A megmaradt pácolólevet egy gyorsforralóban közepes lángon felforraljuk és besűrítjük, A megsült lazac szeleteket ezzel a sűrű mázzal megkenve tálaljuk. Megszórjuk szezámmaggal és aprított újhagymával, és gőzölt jázmin rizzsel tálaljuk. 

teriyaki-lazac
Teriyaki lazac (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pácolás: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több japán recept:

Pirított házi udon tészta marhahússal és zöldségekkel

Japán batyu sertéshúsos-káposztás töltelékkel

Kakaós japán sajttorta

Ha tetszett a Teriyaki lazac receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept