A teriyaki lazac elkészítését a szósszal kezdjük, amihez a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra reszeljük, majd az összes alapanyaggal együtt belekeverjük a vízbe. Alaposan átkeverjük, hogy a keményítő és a barna cukor teljesen feloldódjon.
A lazacszeleteket beáztatjuk a szószba, és fóliával lefedve 30 percig hagyjuk pácolódni.
Ha letelt az idő, a lazacokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.
A megmaradt pácolólevet egy gyorsforralóban közepes lángon felforraljuk és besűrítjük, A megsült lazac szeleteket ezzel a sűrű mázzal megkenve tálaljuk. Megszórjuk szezámmaggal és aprított újhagymával, és gőzölt jázmin rizzsel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Pácolás: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Még több japán recept:
Pirított házi udon tészta marhahússal és zöldségekkel