Hozzávalók
- 250 g krémsajt
- 6 db Tojás
- 140 g porcukor
- 90 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 55 g liszt
- 15 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 20 g étkezési keményítő
Hozzávalók
- 250 g krémsajt
- 6 db tojás
- 140 g porcukor
- 90 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 55 g liszt
- 15 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 20 g étkezési keményítő
A kakaós japán sajttorta esetében az első lépés, hogy a krémsajtot vízgőz fölött, egy edényben megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkezdjük habosra keverni. Hozzáadunk 70 g cukrot, és keverjük tovább. A tejet felmelegítjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett adjuk a krémsajtos masszához. Mehet bele a citromlé és citromhéj is. A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, sóval és a keményítővel. Ezután a fehérjéket kezdjük el felverni, majd félúton hozzáadjuk a maradék 70 g cukrot, és keményre verjük a habot.
Lazán összeforgatjuk a lisztes, a tojássárgájás és a tojásfehérjehabos masszákat, a formába öntjük, körben bebugyoláljuk alufóliával, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, majd felöntjük a tortaforma kb. feléig vagy 1/3-áig vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőt alsó-felső sütésre állítjuk, és 15 percre betoljuk a tortánkat, utána pedig visszavesszük a hőmérsékletet 140 fokra, és még kb. 35 percig sütjük. Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk még kb. 20 percet a sütit. Ha túlságosan barnulna a teteje, rakjunk rá egy darab alufóliát.
Miután megsült, hagyni kell teljesen kihűlni, mert melegen még túlságosan lágy a sütemény. Utána szeletelhető.
Ha tetszett a kakaós japán sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!