Hozzávalók
A tésztához
- 85 g forralt víz
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 100 - 120 g káposzta
- 1 csipet só
- 250 g darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 szál újhagyma
- frissen őrölt bors
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk szezámolaj
A pirításhoz
- 4 ek étolaj
- 300 ml víz
A dresszinghez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szecsuáni bors
- 1 mk chilipehely
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek étolaj
- 1 tk mogyoróvaj
A tetejére
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
Hozzávalók
A tésztához
- 85 g forralt víz
- 150 g finomliszt
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 100 - 120 g káposzta
- 1 csipet só
- 250 g darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 1 szál újhagyma
- frissen őrölt bors
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk szezámolaj
A pirításhoz
- 4 ek étolaj
- 300 ml víz
A dresszinghez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szecsuáni bors
- 1 mk chilipehely
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek étolaj
- 1 tk mogyoróvaj
A tetejére
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander
A tésztához a felforralt vizet hagyjuk 2 percet hűlni, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órát pihenni.
A töltelékhez a káposztát apróra vágjuk, összekeverjük egy csipet sóval és hagyjuk állni 10 percet. A darált húst összekeverjük a reszelt a fokhagymával, gyömbérrel és a töltelék többi hozzávalójával, végül pedig belekeverjük a kinyomkodott káposztát is.
A tésztát 22-25 db, kb. 10 g-os részre osztjuk, kigombócozzuk, majd egy vastag pohár segítségével kb. 10 cm-es körökké nyújtjuk. Mindegyiket megtöltjük kb. 1 teáskanál töltelékkel, a szélét bekenjük egy pici vízzel, majd összecsipkedve bezárjuk a batyukat.
Egy közepes serpenyőbe öntjük az olaj felét, felmelegítjük, majd belepakoljuk a batyuk felét. Ha aranybarna az alja, felöntjük a víz felével és lefedjük. 2-3 percig pároljuk, leszedjük a fedőt, majd ha teljesen elpárolgott a víz, elzárjuk és kiszedjük. Ugyanígy járunk el a többi batyuval is.
A dresszinghez lereszeljük a fokhagymát, összekeverjük a többi hozzávalóval, és ezzel locsoljuk meg a batyukat. Aprított friss korianderrel és újhagymával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a japán batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!