A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.
Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.
A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.
Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges.
Perfekt köret minden mellé, pl. egy jó bécsi szelethez vagy rántott cukkinihez.
Ha marad még a püréből, visszamelegítésnél mindig egy kis tej hozzáadása segít, hogy az eredeti krémes, habos állagot kapjuk.
Pro tipp, ha a krumplit szitán törjük át krumplinyomó helyett, még krémesebb lesz a végeredmény.

Edd ezekkel a kajákkal:
Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini
Fűszeres rántott karaj
Rántott sajt lenmagos bundában