Street Kitchen

Alegjobbkrumplipüré

A legjobb krumplipüré

Hozzávalók
500 g
krumpli
250 ml
tej
1 csipet
szárított kakukkfű
friss szerecsendió
2 gerezd
fokhagyma
200 g
vaj

Elkészítés

A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.

A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.

Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges.

Perfekt köret minden mellé, pl. egy jó bécsi szelethez vagy rántott cukkinihez.

Ha marad még a püréből, visszamelegítésnél mindig egy kis tej hozzáadása segít, hogy az eredeti krémes, habos állagot kapjuk.

Pro tipp, ha a krumplit szitán törjük át krumplinyomó helyett, még krémesebb lesz a végeredmény.

krumplipüré
Krumplipüré

Edd ezekkel a kajákkal:

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini
Fűszeres rántott karaj
Rántott sajt lenmagos bundában

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret! Az elkészítése gyerekjáték, de mégis érdemes egy jó alaprecepttel a zsebünkben nekivágni.

Hozzávalók

4 főre
500 g
krumpli
250 ml
tej
1 csipet
szárított kakukkfű
friss szerecsendió
2 gerezd
fokhagyma
200 g
vaj

A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.

A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.

Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges.

Perfekt köret minden mellé, pl. egy jó bécsi szelethez vagy rántott cukkinihez.

Ha marad még a püréből, visszamelegítésnél mindig egy kis tej hozzáadása segít, hogy az eredeti krémes, habos állagot kapjuk.

Pro tipp, ha a krumplit szitán törjük át krumplinyomó helyett, még krémesebb lesz a végeredmény.

krumplipüré
Krumplipüré

Edd ezekkel a kajákkal:

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini
Fűszeres rántott karaj
Rántott sajt lenmagos bundában

Ha tetszett a legjobb krumplipüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése