Rántott sajt lenmagos bundában

Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt adaghoz
+

A sült zöldségekhez

200 g édesburgonya
só, bors
fokhagyma-granulátum
olívaolaj
300 g brokkoli
130 g kaliforniai paprika

A rántott sajthoz

150 g trappista sajt
30 g liszt
2 db tojás
40 g zsemlemorzsa
25 g lenmag
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott sajt lenmagos bundában

Nem véletlenül szerepel a legtöbb étterem gyerekmenüjében a rántott sajt. Kár lenne tagadni: a kicsik imádják. Ha szeretnénk kicsit növelni az étel ásványianyag- és rosttartalmát, akkor készítsük el lenmaggal! Sült zöldségekkel tálalva szuper kis ebéd a család számára.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
gyermek és felnőtt adaghoz
+

A sült zöldségekhez

200 g édesburgonya
só, bors
fokhagyma-granulátum
olívaolaj
300 g brokkoli
130 g kaliforniai paprika

A rántott sajthoz

150 g trappista sajt
30 g liszt
2 db tojás
40 g zsemlemorzsa
25 g lenmag
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rántott sajt előtt foglalkozzunk a körettel. A sült zöldségekhez egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a hasábokra vágott édesburgonyát, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és átforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, ugyanígy fűszerezzük a rózsáira szedett brokkolit és a hasábokra vágott kaliforniai paprikát is, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 15 perc után az édesburgonya mellé rakjuk a többi zöldséget is, majd további kb. 30 percet sütjük. Ha a brokkoli pirulni kezdene, rakjunk a tepsire alufóliát. 

A sajtot kb. 1,5 cm vastagságú háromszögekre szeleteljük. Megforgatjuk lisztben, villával felvert tojásban, majd a lenmaggal elkevert zsemlemorzsában. Az utolsó két lépést megismételjük, ennek köszönhetően nem folyik ki a sajt a panírból, de hogy tutira menjünk: sütés előtt néhány órára fagyasztóba rakjuk a sajtokat. Bő olajban, néhány perc alatt kisütjük őket.

Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: zöldségek: 45 perc, sajt: 15 perc
  • Összesen: 60 perc 
Tipp: Az olajos magvakat érdemes rendszeresen használni a kicsik ételeihez, hiszen remek zsírsavösszetételüknek köszönhetően nagy szerepük van egészségük megőrzésében. A lenmag emellett például kalciumban és rostban is bővelkedik – így kifejezetten javasolt, hiszen ezekből az anyagokból ennek a korosztálynak az étrendje gyakran hiányos. Ez a recept bizonyítja, hogy akár a hagyományos ételeket is könnyen színesíthetjük vele. 

Ajánlott életkor:

Bő olajban sült étel csecsemő- és bölcsődés korú gyermekeknek nem igazán javasolt, de 3-4 éves kortól alkalmanként beépíthető a kiegyensúlyozott étrendbe. 

Ha tetszett a rántott sajt lenmagos bundában receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?