Hirdetés
Bespájzolva

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 db cukkini
100 g trappista
1 kis csokor friss kapor
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
só, bors
liszt
2 - 3 db tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Ha szereted a rántott cukkinit, de jólesne picit feldobni, akkor ez a kombó tetszeni fog.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
1 db cukkini
100 g trappista
1 kis csokor friss kapor
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
só, bors
liszt
2 - 3 db tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cukkinit megmossuk, és körülbelül 6-7 centi vastagra vágjuk. A közepét egy kés vagy kanál segítségével kikaparjuk. A sajtot lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a juhtúróval és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges (a juhtúró önmagában is elég sós).

A cukkinit besózzuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel. Amennyire tudjuk, „préseljük” bele a cukkinibe a tölteléket, hogy az ne essen ki belőle.

Ezután hagyományos módon, de duplán panírozzuk a szeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és végül zsemlemorzsa sorrendben. Egy serpenyőben 160-165 fokosra melegítjük az olajat, és aranybarnára sütjük benne a cukkiniket, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.

Bármilyen sztenderd körettel megállja a helyét, de sörkorcsolyának sem elvetendő ötlet.

sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini
Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Ha tetszett a sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások