Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 100 g trappista
- 1 kis csokor friss kapor
- 200 g juhtúró
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- 2 - 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 100 g trappista
- 1 kis csokor friss kapor
- 200 g juhtúró
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- 2 - 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A cukkinit megmossuk, és körülbelül 6-7 centi vastagra vágjuk. A közepét egy kés vagy kanál segítségével kikaparjuk. A sajtot lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a juhtúróval és a fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges (a juhtúró önmagában is elég sós).
A cukkinit besózzuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel. Amennyire tudjuk, „préseljük” bele a cukkinibe a tölteléket, hogy az ne essen ki belőle.
Ezután hagyományos módon, de duplán panírozzuk a szeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és végül zsemlemorzsa sorrendben. Egy serpenyőben 160-165 fokosra melegítjük az olajat, és aranybarnára sütjük benne a cukkiniket, majd egy papírtörlő segítségével leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
Bármilyen sztenderd körettel megállja a helyét, de sörkorcsolyának sem elvetendő ötlet.
Ha tetszett a sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!