Street Kitchen

Pásztornokedli

Pásztornokedli

Hozzávalók
300 - 350 g
krumpli
40 g
zsírszalonna
150 g
kolbász
1 fej
hagyma
(nagyobb)
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
200 ml
víz
2 tk
pirospaprika
A nokedlihez
200 g
liszt
2 db
tojás
200 ml
víz

Elkészítés

A krumplit közepes kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, nem kell, hogy csomómentes legyen! Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha megfőtt, leszűrjük. 

A raguhoz az apróra vágott szalonnát félig zsírjára sütjük, ekkor jöhet rá a felkockázott kolbász, majd ha már a kolbász is elkezdte kiengedni a zsírját, mehet rá a felaprított hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ha lepirult, felöntjük a vízzel. Ha kicsit besűrűsödött, rárakjuk a paprikát, elkeverjük, és mehet bele a krumpli, majd a nokedli. Alaposan összeforgatjuk, és kész.

www.streetkitchen.hu

A pásztortarhonyát senkinek nem kell bemutatni, ahogyan a nokedlit sem. Így, hogy hétvégente mindannyian bezárkózva üldögélünk, az agyunk elég pihent állapotba került, valószínűleg így született meg a pásztornokedli gondolata. Ne féljetek kipróbálni, nagyon jó lesz!

Hozzávalók

2 - 3 főre
300 - 350 g
krumpli
40 g
zsírszalonna
150 g
kolbász
1 fej
hagyma
(nagyobb)
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
200 ml
víz
2 tk
pirospaprika
A nokedlihez
200 g
liszt
2 db
tojás
200 ml
víz

A krumplit közepes kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, nem kell, hogy csomómentes legyen! Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha megfőtt, leszűrjük. 

A raguhoz az apróra vágott szalonnát félig zsírjára sütjük, ekkor jöhet rá a felkockázott kolbász, majd ha már a kolbász is elkezdte kiengedni a zsírját, mehet rá a felaprított hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ha lepirult, felöntjük a vízzel. Ha kicsit besűrűsödött, rárakjuk a paprikát, elkeverjük, és mehet bele a krumpli, majd a nokedli. Alaposan összeforgatjuk, és kész.

Ha tetszett a Pásztornokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept