Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk.
Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük.
A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.
Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.




-D32aLM.webp)