Brutális kaják

Káposztássztrapacska

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók
A pirított káposztához
2 fej
hagyma
0.25 fej
káposzta
2 ek
olaj
só, bors
2 csipet
cukor
1 mk
kömény
1 ek
almaecet
A tésztához
300 g
krumpli
(tisztítva)
2 db
tojás
só, bors
100 - 120 g
liszt

Elkészítés

A káposztás sztrapacska elkészítéséhez először a pirított káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat és a káposztát, majd a serpenyőben felforrósított olajon sóval, borssal lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ezután hozzáadjuk a köményt, ha kell, még sózzuk, majd az ecettel finomítunk az ízén, és átszedjük egy tepsibe.

Egy lábasban sós vizet forralunk. A sztrapacska tésztájához a megtisztított krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a liszttel.

Galuskaszaggatón – vagy a gyakorlottabbak kanállal –  a vízbe szaggatjuk, majd 6-8 percig főzzük vigyázva, hogy a víz ne lobogjon. Leszűrjük, a káposztás tepsibe tesszük, alaposan összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk pirulásig, tehát kb. 15-20 percre. Mint minden káposztás ételt, ezt is érdemes egy kis tejföllel vagy pirított szalonnával enni. :) Próbáljátok ki ezt a változatot is a klasszikus juhtúrós változaton túl, ígérem, nem fogtok csalódni.

káposztás sztrapacska
Káposztás sztrapacska

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Juhtúrós sztrapacska

www.streetkitchen.hu

Ritka változat, de érdekes, és egészen olyan, mint egy jó káposztás cvekedli.

Hozzávalók

4 főre
A pirított káposztához
2 fej
hagyma
0.25 fej
káposzta
2 ek
olaj
só, bors
2 csipet
cukor
1 mk
kömény
1 ek
almaecet
A tésztához
300 g
krumpli
(tisztítva)
2 db
tojás
só, bors
100 - 120 g
liszt

A káposztás sztrapacska elkészítéséhez először a pirított káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat és a káposztát, majd a serpenyőben felforrósított olajon sóval, borssal lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ezután hozzáadjuk a köményt, ha kell, még sózzuk, majd az ecettel finomítunk az ízén, és átszedjük egy tepsibe.

Egy lábasban sós vizet forralunk. A sztrapacska tésztájához a megtisztított krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a liszttel.

Galuskaszaggatón – vagy a gyakorlottabbak kanállal –  a vízbe szaggatjuk, majd 6-8 percig főzzük vigyázva, hogy a víz ne lobogjon. Leszűrjük, a káposztás tepsibe tesszük, alaposan összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk pirulásig, tehát kb. 15-20 percre. Mint minden káposztás ételt, ezt is érdemes egy kis tejföllel vagy pirított szalonnával enni. :) Próbáljátok ki ezt a változatot is a klasszikus juhtúrós változaton túl, ígérem, nem fogtok csalódni.

káposztás sztrapacska
Káposztás sztrapacska

Ezek is érdekelhetnek:

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Juhtúrós sztrapacska

Ha tetszett a Káposztás sztrapacska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept