Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Hozzávalók

2
főre
+

A galuskához

350 g liszt
1 db tojás
200 ml víz
1 púpozott tk só

A sajtos-tejfölös mártáshoz

2 ek olaj
100 g bacon
1 fej hagyma (nagyobb)
2 gerezd fokhagyma
4 ek tejföl
80 g reszelt sajt

A tálaláshoz

snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Ausztriában ott a Käsespätzl, Szlovákiában a sztrapacska, ezeknek a megúszós, gyors verziója ez a tejföllel és sajttal összeforgatott galuska. Nagyon egyszerű, hűvösebb napokon vagy nagy kirándulások után tökéletes választás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
54
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A galuskához

350 g liszt
1 db tojás
200 ml víz
1 púpozott tk só

A sajtos-tejfölös mártáshoz

2 ek olaj
100 g bacon
1 fej hagyma (nagyobb)
2 gerezd fokhagyma
4 ek tejföl
80 g reszelt sajt

A tálaláshoz

snidling
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Összedobjuk a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba pakoljuk, és egy fakanállal gyorsan kikeverjük. Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk. 10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután felbukkantak a víz felszínén, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. 

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd megpakoljuk a tejföllel és a reszelt sajttal. Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal, és friss snidlinggel tálaljuk.  

Ha tetszett a sajtos-tejfölös-baconös galuska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások