Brutális kaják

Mexikóijacketpotato

Mexikói jacket potato

Hozzávalók
12 db
parázsburgonya
250 g
csirkemell
só, bors
1.5 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
füstölt pirospaprika
1 csipet
őrölt koriandermag
1 mk
római kömény
1 mk
fahéj
1 csipet
chilipehely
30 ml
olívaolaj
2 db
kápia paprika
1 ek
méz
80 ml
whisky
A sajtszószhoz
80 g
cheddar sajt
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
150 g
tejföl
0.5 csokor
snidling
1 marék
tortillachips megtörve
100 ml
tejszín

Elkészítés

A jacket potato elkészítéséhez a krumplit egy villával kicsit megszurkáljuk, majd 10-12 percre a mikróba dobjuk 800 W-on, és így főzzük puhára. A csirkét vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal. (Aki fűszeresebben szereti, fűszerezzen bátrabban!) 

A paprikát 0,5 cm vékony, 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szárazon, forró serpenyőben nagy lángon lepirítjuk. Amikor kicsit megpirult, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek olivaolajat, majd felöntjük 100 ml vízzel és hozzáadjuk a mézet. Kicsit megkaramellizáljuk a paprikát, majd hozzáadjuk a bepácolt csirkecsíkokat és alaposan átforgatjuk. Ezután jöhet a whisky, amit a forró serpenyőbe öntünk és ahogy felforrt, a keletkező párát begyújtjuk, ezzel flambírozzuk az ételt.

A sajtszószhoz a cheddart lereszeljük, összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel egy nyeles forralóedényben, majd kis lángon felforraljuk és 1 percig folyamatosan kevergetve főzzük.

A tejfölt egy csipet sóval kikeverjük, a snidlinget pedig finomra vágjuk. Tálaláskor a megpuhult burgonyákat kereszt alakban bevágjuk, ráhalmozzuk a csirkés ragut, meglocsoljuk sajtszósszal, egy-egy kanál tejföllel, végül pedig megszórjuk összetört tortillachipsszel és snidlinggel. 

whiskys-mexikoi-jacket-potato-7
Mexikói jacket potato (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

 

A mexikói kaják híresen ízletesek, fűszeresek és csípősek...Éppen ezért imádnivalóak! Hozunk is még pár tuti receptet, ha kedvet kaptatok még több jófajta, brutál mexikói kajához!

Csirke mexikói fűszerekkel, babos rizzsel

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Étcsokis mexikói chilis bab

www.streetkitchen.hu

A sült krumpli mindenkinek mást jelent: valakinek a gyorséttermi változat jut eszébe, valakinek a mélyhűtő alján pihenő mirelit. De aki elkészíti ezt a brutális töltött sült krumplit, annak garantáltan a top 3 gondolata közt lesz a jacket potato is!

Hozzávalók

4 főre
12 db
parázsburgonya
250 g
csirkemell
só, bors
1.5 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
füstölt pirospaprika
1 csipet
őrölt koriandermag
1 mk
római kömény
1 mk
fahéj
1 csipet
chilipehely
30 ml
olívaolaj
2 db
kápia paprika
1 ek
méz
80 ml
whisky
A sajtszószhoz
80 g
cheddar sajt
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
150 g
tejföl
0.5 csokor
snidling
1 marék
tortillachips megtörve
100 ml
tejszín

A jacket potato elkészítéséhez a krumplit egy villával kicsit megszurkáljuk, majd 10-12 percre a mikróba dobjuk 800 W-on, és így főzzük puhára. A csirkét vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal. (Aki fűszeresebben szereti, fűszerezzen bátrabban!) 

A paprikát 0,5 cm vékony, 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szárazon, forró serpenyőben nagy lángon lepirítjuk. Amikor kicsit megpirult, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 ek olivaolajat, majd felöntjük 100 ml vízzel és hozzáadjuk a mézet. Kicsit megkaramellizáljuk a paprikát, majd hozzáadjuk a bepácolt csirkecsíkokat és alaposan átforgatjuk. Ezután jöhet a whisky, amit a forró serpenyőbe öntünk és ahogy felforrt, a keletkező párát begyújtjuk, ezzel flambírozzuk az ételt.

A sajtszószhoz a cheddart lereszeljük, összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel egy nyeles forralóedényben, majd kis lángon felforraljuk és 1 percig folyamatosan kevergetve főzzük.

A tejfölt egy csipet sóval kikeverjük, a snidlinget pedig finomra vágjuk. Tálaláskor a megpuhult burgonyákat kereszt alakban bevágjuk, ráhalmozzuk a csirkés ragut, meglocsoljuk sajtszósszal, egy-egy kanál tejföllel, végül pedig megszórjuk összetört tortillachipsszel és snidlinggel. 

whiskys-mexikoi-jacket-potato-7
Mexikói jacket potato (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

 

A mexikói kaják híresen ízletesek, fűszeresek és csípősek...Éppen ezért imádnivalóak! Hozunk is még pár tuti receptet, ha kedvet kaptatok még több jófajta, brutál mexikói kajához!

Csirke mexikói fűszerekkel, babos rizzsel

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Étcsokis mexikói chilis bab

Ha tetszett a Mexikói jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept