Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 db csirkecombfilé
só, bors
olaj
½ db piros kaliforniai paprika
½ db sárga kaliforniai paprika
½ db zöld kaliforniai paprika
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
½ db piros chili
2 tk sűrített paradicsom
1 üveg mexikói szósz
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt paprika
1 tk őrölt római kömény
1 mk kakaópor

A rizshez

1 fej hagyma
2 ek olaj
só, bors
1 tk római kömény
1 konzerv vesebab
200 g rizs
400 ml zöldségalaplé

A salsához

1 szál kígyóuborka
1 fej lila hagyma (kisebb)
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss menta
só, bors
1 db lime leve és héja
2 - 3 ek olívaolaj

A tálaláshoz

2 db tortillalap
100 g vörös cheddar
3 ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói csirke babos rizzsel

A mexikói kajákat alapvetően nem tart sokáig összedobni. Most megmutatom, hogyan turbózzátok fel a mexikói szószt! Nagyon egyszerű, és tényleg szuper kaja lesz belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 db csirkecombfilé
só, bors
olaj
½ db piros kaliforniai paprika
½ db sárga kaliforniai paprika
½ db zöld kaliforniai paprika
1 fej hagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
½ db piros chili
2 tk sűrített paradicsom
1 üveg mexikói szósz
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt paprika
1 tk őrölt római kömény
1 mk kakaópor

A rizshez

1 fej hagyma
2 ek olaj
só, bors
1 tk római kömény
1 konzerv vesebab
200 g rizs
400 ml zöldségalaplé

A salsához

1 szál kígyóuborka
1 fej lila hagyma (kisebb)
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss menta
só, bors
1 db lime leve és héja
2 - 3 ek olívaolaj

A tálaláshoz

2 db tortillalap
100 g vörös cheddar
3 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk római köménnyel, elkeverjük benne a babot és a rizst, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

A csirkecombot nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten egy serpenyőben 6-7 perc alatt, folyamatosan rázogatva lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1-2 evőkanál olajat, és szintén magas hőmérsékleten lepirítjuk a kisebb kockákra vágott paprikákat. Jöhet rá a nagyobb kockákra vágott hagyma, a fokhagyma és a chili. Ha kicsit pirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Mehet rá a szósz, a fűszerek, egy kevés víz és a csirke. 10 percet rotyogtatjuk.

A salsához az összes hozzávalót apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a lime-mal és az olívaolajjal.

Tálaláskor egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortillalapokat, cikkekre vágjuk, majd a raguval, a rizzsel, sajttal, salsával és tejföllel kínáljuk.

mexikói kukoricás csirke
Mexikói kukoricás csirke babos rizzsel

Ha tetszett a mexikói csirke babos rizzsel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások