A Wellington-karajhoz a salottát finomra vágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük megfuttatni a vajon. A gombát a dióval együtt bedobjuk egy késes aprítóba, és szinte pépesre lezúzzuk.
Ha már üveges a hagyma, mehet rá a gomba, és addig pároljuk, míg az összes nedvesség eltűnik alóla. Ez egy picit időigényes, de nagyon fontos lépés. A lényeg, hogy a végén egy száraz pépet kapjunk, ami az eredeti gombaadag kicsit több mint felére esett össze. Ezután felöntjük a borral, beledobjuk a csillagánizsokat, sózzuk, és ezt is ugyanúgy kiszárítjuk, ahogy eddig.
Az egész karajt sózzuk, és nagy lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben az olajon. Ha már szépen lepirult, félretesszük pihenni, és nekilátunk az összeállításnak.
Kiterítünk egy olyan hosszú folpackot, amire 4-5 ekkora méretű husit rá lehetne pakolni, aztán mehet rá két sorban, kissé fedésben 8 szelet pármai sonka. Ezekre rákenjük a gombakrémet és meghintjük a narancs reszelt héjával. A húst minden oldalán lekenjük a mustárral, majd rátesszük a gombás téma rövidebbik végére, és kb. mint egy sushit, feltekerjük a folpack segítségével. Ezután bebugyoláljuk a leveles tésztába úgy, hogy az illesztéseknél lazán felvert tojással kenjük meg.
Az így kapott csomagot óvatosan áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, az egészet lekenjük tojással és 160 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig a hús maghője nem fut fel 68 fokig (ez kb. 40 percet jelent), aztán kivesszük és kicsit pihentetjük.
A sütőtökpüréhez meghámozzuk és felkockázzuk a tököt, aztán forró sós vízbe dobjuk és puhára főzzük. Még melegen elkezdjük leturmixolni a tejszínnel, és zúzás közben beledobjuk a vajat meg egy kis sót, ha kell, és tálalunk. A Wellingtont kenyérvágó késsel felszeleteljük, így maradnak szépek a szeletek, és mellé kanalazunk a tökpüréből.

- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: kb. 40 perc
Húsos kaját készítenél? Az őszi Wellington-karaj mellett ezeket is ajánljuk!
Sütőtökös rizottó rozé kacsamellel, akácmézes-citrusos bébispenóttal