A palacsinta lasagne első lépéseként a palacsintához a lisztet, a vizet, a tejet, a tojásokat, a sütőport és a sót egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük a tésztát, majd a biztonság kedvéért az egészet kis lyukú szűrőn átszűrjük, hogy egész biztos ne legyen csomós a tészta. Közepesen erős lángon felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan beolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. Az első oldalát kb. 1 percig, fordítás után kb. 20 másodpercig sütjük a palacsintákat. Törekedjünk arra, hogy a megszokottnál jóval vastagabb palacsinták készüljenek. Én ebből a mennyiségű tésztából 8-at sütöttem ki.
Közepes hőfokon olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, és az apróra vágott szárzellert. További kb. 2 perc pirítás után belerakjuk a lábasba a húsokat, az oregánót, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a passatával. Közepes lángon, időnként megkeverve 50 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösbort, a tejszínt, és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A besamel mártáshoz a vajat közepesen forró lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 perc pirítás után 2-3 részletben felöntjük a tejjel. Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a mártást, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval.
Egy palacsintát elhelyezünk egy ugyanakkora tortaformába, mint maga a palacsinta. Megkenjük a raguval, majd a besamellel, aztán jöhet egy újabb palacsinta, ismét a ragu és a besamel, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó palacsinta tetejét már csak a besamellel kenjük meg, megszórjuk reszelt trappistával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük az egészet. Akkor jó, amikor a sajt szépen megpirult a lasagne tetején.

- Elkészítési idő: 80 perc
- Sütési idő: 15 perc