Brutális kaják

Palacsintalasagne

Palacsinta lasagne

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
A palacsintához
350 g
finomliszt
250 ml
szénsavas víz
350 ml
tej
2 db
tojás
1 mk
sütőpor
1 csipet
A raguhoz
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
2 db
szárzeller
500 g
darált sertéshús
500 g
darált marhahús
2 ek
szárított oregánó
só, bors
500 ml
passata
100 ml
vörösbor
A besamelhez
70 g
liszt
700 ml
tej
1 mk
1 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
70 g
vaj
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A palacsinta lasagne első lépéseként a palacsintához a lisztet, a vizet, a tejet, a tojásokat, a sütőport és a sót egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük a tésztát, majd a biztonság kedvéért az egészet kis lyukú szűrőn átszűrjük, hogy egész biztos ne legyen csomós a tészta. Közepesen erős lángon felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan beolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. Az első oldalát kb. 1 percig, fordítás után kb. 20 másodpercig sütjük a palacsintákat. Törekedjünk arra, hogy a megszokottnál jóval vastagabb palacsinták készüljenek. Én ebből a mennyiségű tésztából 8-at sütöttem ki.

Közepes hőfokon olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, és az apróra vágott szárzellert. További kb. 2 perc pirítás után belerakjuk a lábasba a húsokat, az oregánót, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a passatával. Közepes lángon, időnként megkeverve 50 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösbort, a tejszínt, és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

palacsinta-lasagne

A besamel mártáshoz a vajat közepesen forró lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 perc pirítás után 2-3 részletben felöntjük a tejjel. Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a mártást, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval.

Egy palacsintát elhelyezünk egy ugyanakkora tortaformába, mint maga a palacsinta. Megkenjük a raguval, majd a besamellel, aztán jöhet egy újabb palacsinta, ismét a ragu és a besamel, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó palacsinta tetejét már csak a besamellel kenjük meg, megszórjuk reszelt trappistával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük az egészet. Akkor jó, amikor a sajt szépen megpirult a lasagne tetején.

palacsinta-lasagne
Palacsinta lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több lasagne:

Pulled pork lasagne

Nacho lasagne

Lasagne, ahogy Lajos készíti

www.streetkitchen.hu

Ez egy igazi Zsolti-féle lasagne, ugyanis rennnngeteg hús van benne. Szóval ha te is húsimádó vagy, akkor hidd el, ebben a verzióban nem fogsz csalódni. És ha véletlen, hangsúlyozom, véletlen maradt előző napról némi lesütött palacsintád, akkor most azt is felhasználhatod!

Hozzávalók

6 főre
100 ml
habtejszín
A palacsintához
350 g
finomliszt
250 ml
szénsavas víz
350 ml
tej
2 db
tojás
1 mk
sütőpor
1 csipet
A raguhoz
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.25 db
zellergumó
(600 g/db)
2 db
szárzeller
500 g
darált sertéshús
500 g
darált marhahús
2 ek
szárított oregánó
só, bors
500 ml
passata
100 ml
vörösbor
A besamelhez
70 g
liszt
700 ml
tej
1 mk
1 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
70 g
vaj
150 g
trappista sajt

A palacsinta lasagne első lépéseként a palacsintához a lisztet, a vizet, a tejet, a tojásokat, a sütőport és a sót egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük a tésztát, majd a biztonság kedvéért az egészet kis lyukú szűrőn átszűrjük, hogy egész biztos ne legyen csomós a tészta. Közepesen erős lángon felforrósítunk egy serpenyőt, vékonyan beolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. Az első oldalát kb. 1 percig, fordítás után kb. 20 másodpercig sütjük a palacsintákat. Törekedjünk arra, hogy a megszokottnál jóval vastagabb palacsinták készüljenek. Én ebből a mennyiségű tésztából 8-at sütöttem ki.

Közepes hőfokon olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, és az apróra vágott szárzellert. További kb. 2 perc pirítás után belerakjuk a lábasba a húsokat, az oregánót, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a passatával. Közepes lángon, időnként megkeverve 50 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösbort, a tejszínt, és további 5 perc főzés után lekapcsoljuk a tűzhelyet.

palacsinta-lasagne

A besamel mártáshoz a vajat közepesen forró lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 perc pirítás után 2-3 részletben felöntjük a tejjel. Egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a mártást, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval.

Egy palacsintát elhelyezünk egy ugyanakkora tortaformába, mint maga a palacsinta. Megkenjük a raguval, majd a besamellel, aztán jöhet egy újabb palacsinta, ismét a ragu és a besamel, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó palacsinta tetejét már csak a besamellel kenjük meg, megszórjuk reszelt trappistával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük az egészet. Akkor jó, amikor a sajt szépen megpirult a lasagne tetején.

palacsinta-lasagne
Palacsinta lasagne (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Még több lasagne:

Pulled pork lasagne

Nacho lasagne

Lasagne, ahogy Lajos készíti

Ha tetszett a Palacsinta lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept