Brutális kaják

SerpenyősT-bonesteakflambírozva

Serpenyős T-bone steak flambírozva

Hozzávalók
A steakhez:
1 szelet
tört színes bors és só
1 ek
olaj
100 g
vaj
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 ek
worcester szósz
1 ek
barna cukor
100 ml
whiskey
A szószhoz:
5 g
száraz zöld bors
A körethez:
150 g
ceruzabab (mirelit is lehet)
50 g
szeletelt mandula
200 - 300 ml
tejszín
50 g
vaj

Elkészítés
A steaket beleforgatjuk a tört borsba és sóba, kicsit bele is masszírozzuk a fűszereket, majd jó forró serpenyőbe egy csepp olajat teszünk és intenzív lángon oldalanként 2-3 percig pirítjuk benne a húst. Egy csipesszel megfogva az élére fordítjuk a húst és a szeletek oldalát is lepirítjuk fél-fél perc alatt.  Félretesszük a húst, a serpenyőt lehúzzuk, hogy kihűljön és kitöröljük. Ha már lehűlt, beledobjuk a vajat, ráfacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a worcester szószt és a cukrot, majd ha ezek összeolvadtak, visszahelyezzük a húst. Ráöntjük a whiskey felét, majd picit oldalra döntve a serpenyőt óvatosan begyújtjuk, így flambírozzuk a húst. Ha elégett az alkohol, megfordítjuk a húst és ugyanígy járunk el a maradék whiskeyvel a hús másik oldalán. Ha elégett, maghőmérő segítségével a kívánt átsütöttségűre készítjük a húst, figyelve arra, hogy a bélszín része hamarabb megvan, mint a hátszín. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük fóliával.[caption id="attachment_12160795" align="aligncenter" width="1152"]
A körethez száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, ha aranybarna, félretesszük. A steak serpenyőjébe dobunk még egy darabka vajat és azon futtatjuk meg a ceruzababot – nem kell agyonsütni, maradjon meg a friss jellege! Ha kész, kiszedjük a babot, és jöhet a helyére a száraz zöld bors. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Figyeljünk, mert a serpenyőben már van letapadt színes bors, ne tegyünk be túl sok zöld borsot, mert nagyon csípős lesz. Ha még így is az, további tejszín hozzáadásával tudunk a dolgon enyhíteni. Sózzuk és kicsit beforraljuk. A kész steaket meglocsoljuk a zöldborsmártással és mellé tálaljuk a ceruzababot, a mandulával megszórva.[/caption]

www.streetkitchen.hu

Ennél a kajánál nem is kell többet írni, csak annyit, hogy TÖKÉLETES! :D

Hozzávalók

1 brutál adahoz
A steakhez:
1 szelet
tört színes bors és só
1 ek
olaj
100 g
vaj
0.5 db
citrom kifacsart leve
1 ek
worcester szósz
1 ek
barna cukor
100 ml
whiskey
A szószhoz:
5 g
száraz zöld bors
A körethez:
150 g
ceruzabab (mirelit is lehet)
50 g
szeletelt mandula
200 - 300 ml
tejszín
50 g
vaj
A steaket beleforgatjuk a tört borsba és sóba, kicsit bele is masszírozzuk a fűszereket, majd jó forró serpenyőbe egy csepp olajat teszünk és intenzív lángon oldalanként 2-3 percig pirítjuk benne a húst. Egy csipesszel megfogva az élére fordítjuk a húst és a szeletek oldalát is lepirítjuk fél-fél perc alatt.  Félretesszük a húst, a serpenyőt lehúzzuk, hogy kihűljön és kitöröljük. Ha már lehűlt, beledobjuk a vajat, ráfacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a worcester szószt és a cukrot, majd ha ezek összeolvadtak, visszahelyezzük a húst. Ráöntjük a whiskey felét, majd picit oldalra döntve a serpenyőt óvatosan begyújtjuk, így flambírozzuk a húst. Ha elégett az alkohol, megfordítjuk a húst és ugyanígy járunk el a maradék whiskeyvel a hús másik oldalán. Ha elégett, maghőmérő segítségével a kívánt átsütöttségűre készítjük a húst, figyelve arra, hogy a bélszín része hamarabb megvan, mint a hátszín. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük fóliával.[caption id="attachment_12160795" align="aligncenter" width="1152"]
A körethez száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, ha aranybarna, félretesszük. A steak serpenyőjébe dobunk még egy darabka vajat és azon futtatjuk meg a ceruzababot – nem kell agyonsütni, maradjon meg a friss jellege! Ha kész, kiszedjük a babot, és jöhet a helyére a száraz zöld bors. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Figyeljünk, mert a serpenyőben már van letapadt színes bors, ne tegyünk be túl sok zöld borsot, mert nagyon csípős lesz. Ha még így is az, további tejszín hozzáadásával tudunk a dolgon enyhíteni. Sózzuk és kicsit beforraljuk. A kész steaket meglocsoljuk a zöldborsmártással és mellé tálaljuk a ceruzababot, a mandulával megszórva.[/caption]

Ha tetszett a Serpenyős T-bone steak flambírozva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept