Brutális kaják

Szaftosreszteltmáj

Szaftos resztelt máj

Hozzávalók
600 g
csirkemáj
2 ek
kacsazsír
200 g
hagyma
5 - 6 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paradicsom
1 tk
0.5 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
pirospaprika
0.5 tk
fűszerkömény
1 ek
liszt
só, bors
kb. 300 ml víz
1 kis csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
pirított burgonya

Elkészítés

A szaftos resztelt májhoz először a májat megtisztítjuk, és papírtörlővel olyan szárazra itatjuk, amennyire csak tudjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon füstölésig hevítünk 1 ek kacsazsírral, majd beledobjuk a májat, és alaposan körbepirítjuk, amíg mindenhol barna kérget nem kap. Ezután kivesszük, és félretesszük.

A félfőre vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, a maradék kacsazsíron, nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, visszarakjuk a májat, megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és 10-15 perc alatt beforraljuk.

Vigyázzunk, ne főzzük túl a májat, és ne szárítsuk ki! Egy darabot kettévágva ellenőrizzük a készültségi fokát, akkor kapjuk a legszaftosabb végeredményt, ha még van egy kis rózsaszínes árnyalata a közepének. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, és pirított burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30-40 perc

szaftos resztelt máj
Szaftos resztelt máj

Még több resztelt májas cucc:

Májas melegszendvics

Resztelt májas burger

Gránátalmás resztelt májas omlett

www.streetkitchen.hu

Ti mivel szeretitek a resztelt májat? Szerintem a burgonya a legjobb hozzá, de igazából mindegy is, itt a lényeg a szaftos májon van, mutatom az én verziómat.

Hozzávalók

4 főre
600 g
csirkemáj
2 ek
kacsazsír
200 g
hagyma
5 - 6 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paradicsom
1 tk
0.5 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
pirospaprika
0.5 tk
fűszerkömény
1 ek
liszt
só, bors
kb. 300 ml víz
1 kis csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
pirított burgonya

A szaftos resztelt májhoz először a májat megtisztítjuk, és papírtörlővel olyan szárazra itatjuk, amennyire csak tudjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon füstölésig hevítünk 1 ek kacsazsírral, majd beledobjuk a májat, és alaposan körbepirítjuk, amíg mindenhol barna kérget nem kap. Ezután kivesszük, és félretesszük.

A félfőre vágott hagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, a maradék kacsazsíron, nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, visszarakjuk a májat, megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és 10-15 perc alatt beforraljuk.

Vigyázzunk, ne főzzük túl a májat, és ne szárítsuk ki! Egy darabot kettévágva ellenőrizzük a készültségi fokát, akkor kapjuk a legszaftosabb végeredményt, ha még van egy kis rózsaszínes árnyalata a közepének. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, és pirított burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30-40 perc

szaftos resztelt máj
Szaftos resztelt máj

Még több resztelt májas cucc:

Májas melegszendvics

Resztelt májas burger

Gránátalmás resztelt májas omlett

Ha tetszett a Szaftos resztelt máj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept