Fantasztikus desszertek

Almásrizskoch

Almás rizskoch

Hozzávalók
250 g
rizs
800 ml
tej
400 ml
víz
20 g
vaníliás cukor
3 db
alma
(130 g/db)
5 db
tojás
1 csipet
130 g
kristálycukor
0.5 db
citrom héja
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Elkészítés

Az almás rizskoch elkészítésének első lépése, hogy a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként átkevergetve puhára főzzük a rizst, amit utána kihűtünk.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kicsi, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és az almakockákat is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

almas-rizskoch
Almás rizskoch (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Imádod az őszi hangulatú édességeket? Akkor az almás rizskoch után ezeket a desszerteket is próbáld ki!

Sütőtökös sajttorta

Sütőtökös túrógombóc

Szilvalekváros pite

www.streetkitchen.hu

Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok a rizskochnak, vagy ahogy mi hívtuk, rizsfelfújtnak. Szerintem isteni ez a sült tejberizs, pláne, ha még egy kis almával is megbolondítjátok! Már csak ki kell próbálnotok. 🙂

Hozzávalók

1 kb. 25 x 25 cm-es tepsihez
250 g
rizs
800 ml
tej
400 ml
víz
20 g
vaníliás cukor
3 db
alma
(130 g/db)
5 db
tojás
1 csipet
130 g
kristálycukor
0.5 db
citrom héja
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Az almás rizskoch elkészítésének első lépése, hogy a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként átkevergetve puhára főzzük a rizst, amit utána kihűtünk.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kicsi, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és az almakockákat is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

almas-rizskoch
Almás rizskoch (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 30-40 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Imádod az őszi hangulatú édességeket? Akkor az almás rizskoch után ezeket a desszerteket is próbáld ki!

Sütőtökös sajttorta

Sütőtökös túrógombóc

Szilvalekváros pite

Ha tetszett az Almás rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept