Fantasztikus desszertek

BabyYodatorta

Baby Yoda torta

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
115 ml
étolaj
115 ml
tej
50 ml
vaníliaaroma
265 g
finomliszt
10 g
szódabikarbóna
A vajkrémhez
430 g
kristálycukor
120 ml
víz
6 db
tojásfehérje
680 g
puha vaj
1 mk
fekete zselés ételszínezék
2 mk
barna zselés ételszínezék
1 ek
zöld zselés ételszínezék
A csokis krémhez
390 g
étcsoki
115 g
mascarpone
200 g
friss eper
A díszítéshez
kb. 200 g fondant
1.5 mk
fekete zselés ételszínezék
1.5 mk
zöld zselés ételszínezék
1.5 mk
barna zselés ételszínezék
500 g
habtejszín

Elkészítés

A Baby Yoda torta elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat a cukor háromnegyedével kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát, majd homogénre keverjük.

A lisztet és a szódabikarbónát egy külön edényben elkeverjük, majd beleszitáljuk a kihabosított tojássárgájás keverékbe, és spatula segítségével csomómentesre dolgozzuk. 

Egy másik edényben felverjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan, két körben hozzáadagoljuk a piskótatésztához. Az így kapott masszát 2 db, 16 cm-es tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük őket, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.

A vajkrémhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a fehérjéket elkezdjük felverni, és amikor a cukorszirup elérte a 118 fokos hőmérsékletet, óvatosan ezt is hozzáöntjük. Addig keverjük, amíg kihűl, és habcsókállagú nem lesz. Ezután közepes fokozaton, kb. evőkanálnyi mennyiségekben hozzáadagoljuk a puha vajat, majd a robotgépet újra magasabb fokozatra állítva kihabosítjuk, hogy szépen kenhető krémet kapjunk. 

A csokis krémhez vízgőz felett felmelegítjük az étcsokit, majd félretesszük. A tejszínt a mascarponéval háromnegyed részig felverjük, majd hozzáöntjük a csokit, és óvatosan elkeverjük. Közben felszeleteljük az epreket.

A Baby Yoda torta összeállítása

Az összeállításhoz vízszintesen kettévágjuk a piskótákat, így 4 db korongot kapunk. Ha a piskóták teteje kicsit púposabb, egyenesre vágjuk, majd megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy mindegyik réteg krémre kerüljön szeletelt eper is. Ha végeztünk, betesszük a hűtőbe, amíg hűl, kikeverjük a színeket a vajkrémhez. A vajkrémből 1 evőkanállal kiveszünk és belekeverjük a fekete színezéket, a maradék krém ¼-ébe belekeverjük a barna festéket, a többi krémet pedig zöldre színezzük. A fondantból kb 50 g-ot feketére színezünk, a többit pedig ketté vesszük és zöldre illetve barnára színezzük a festékekkel. Megformázzuk a füleket fondant-ból. Végül lekenjük a tortát a vajkrémmel, és kidekoráljuk.

baby-yoda-torta
Baby Yoda torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 40 perc

Még több mennyei torta:

Madártej-torta

Szív alakú red velvet torta

Narancsos csokitorta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tudjuk, nem Baby Yoda, hanem Grogu, de igazából sokkal édesebb az elterjedt neve. Épp annyira, mint ez a mennyei torta!

Hozzávalók

12 szeletes tortához
A piskótához
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
115 ml
étolaj
115 ml
tej
50 ml
vaníliaaroma
265 g
finomliszt
10 g
szódabikarbóna
A vajkrémhez
430 g
kristálycukor
120 ml
víz
6 db
tojásfehérje
680 g
puha vaj
1 mk
fekete zselés ételszínezék
2 mk
barna zselés ételszínezék
1 ek
zöld zselés ételszínezék
A csokis krémhez
390 g
étcsoki
115 g
mascarpone
200 g
friss eper
A díszítéshez
kb. 200 g fondant
1.5 mk
fekete zselés ételszínezék
1.5 mk
zöld zselés ételszínezék
1.5 mk
barna zselés ételszínezék
500 g
habtejszín

A Baby Yoda torta elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat a cukor háromnegyedével kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát, majd homogénre keverjük.

A lisztet és a szódabikarbónát egy külön edényben elkeverjük, majd beleszitáljuk a kihabosított tojássárgájás keverékbe, és spatula segítségével csomómentesre dolgozzuk. 

Egy másik edényben felverjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan, két körben hozzáadagoljuk a piskótatésztához. Az így kapott masszát 2 db, 16 cm-es tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük őket, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.

A vajkrémhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a fehérjéket elkezdjük felverni, és amikor a cukorszirup elérte a 118 fokos hőmérsékletet, óvatosan ezt is hozzáöntjük. Addig keverjük, amíg kihűl, és habcsókállagú nem lesz. Ezután közepes fokozaton, kb. evőkanálnyi mennyiségekben hozzáadagoljuk a puha vajat, majd a robotgépet újra magasabb fokozatra állítva kihabosítjuk, hogy szépen kenhető krémet kapjunk. 

A csokis krémhez vízgőz felett felmelegítjük az étcsokit, majd félretesszük. A tejszínt a mascarponéval háromnegyed részig felverjük, majd hozzáöntjük a csokit, és óvatosan elkeverjük. Közben felszeleteljük az epreket.

A Baby Yoda torta összeállítása

Az összeállításhoz vízszintesen kettévágjuk a piskótákat, így 4 db korongot kapunk. Ha a piskóták teteje kicsit púposabb, egyenesre vágjuk, majd megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy mindegyik réteg krémre kerüljön szeletelt eper is. Ha végeztünk, betesszük a hűtőbe, amíg hűl, kikeverjük a színeket a vajkrémhez. A vajkrémből 1 evőkanállal kiveszünk és belekeverjük a fekete színezéket, a maradék krém ¼-ébe belekeverjük a barna festéket, a többi krémet pedig zöldre színezzük. A fondantból kb 50 g-ot feketére színezünk, a többit pedig ketté vesszük és zöldre illetve barnára színezzük a festékekkel. Megformázzuk a füleket fondant-ból. Végül lekenjük a tortát a vajkrémmel, és kidekoráljuk.

baby-yoda-torta
Baby Yoda torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 40 perc

Még több mennyei torta:

Madártej-torta

Szív alakú red velvet torta

Narancsos csokitorta

Ha tetszett a Baby Yoda torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept