Hozzávalók
- 100 g vaj
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2 ek rum
- 400 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db narancs
- 1 db citrom
- bő olaj a sütéshez
- cukor a hempergetéshez
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 2 ek rum
- 400 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db narancs
- 1 db citrom
- bő olaj a sütéshez
- cukor a hempergetéshez
A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen. Kb 3 centi átmérőjű golyókat formázunk a masszából, és 160 fokos olajban, aranybarnára sütjük a golyókat. Egyszerre 3-4 fánknál ne süssünk többet, mert sülés közben megnőnek. Még forrón kristálycukorba hempergetjük őket.
Ha tetszett a castagnole receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!