Hirdetés
Karácsonyi menü

Castagnole, a megúszósabb fánk

Hozzávalók

2
főre
+
100 g vaj
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 db tojás
2 ek rum
400 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
1 db narancs
1 db citrom
bő olaj a sütéshez
cukor a hempergetéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Castagnole, a megúszósabb fánk

Ha fánkra vágysz, de nincs kedved szórakozni a tészta kelesztésével, akkor próbáld ki ezeket a kis fánkgolyócskákat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
100 g vaj
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 db tojás
2 ek rum
400 g liszt
10 g sütőpor
1 csipet só
1 db narancs
1 db citrom
bő olaj a sütéshez
cukor a hempergetéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen. Kb 3 centi átmérőjű golyókat formázunk a masszából, és 160 fokos olajban, aranybarnára sütjük a golyókat. Egyszerre 3-4 fánknál ne süssünk többet, mert sülés közben megnőnek. Még forrón kristálycukorba hempergetjük őket.

Castagnole

Ha tetszett a castagnole receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások