Egy igazi megúszós süti mindig jókor jön! Épp ezért van itt ez a csokis-kókuszos pohárkrém is, mutatjuk, hogyan készül!
A zabkekszeket kissé összetörjük, és a poharak aljára rakjuk.
A csokis öntethez a tejszínt felmelegítjük kb. 80-90 fokra, majd leöntjük vele az összetördelt étcsokit, hagyjuk, hogy felolvadjon, és homogénre keverjük. (Ha nem volt elég meleg a tejszín, nem tud felolvadni a csoki, úgyhogy bátran melegítsük).
A kókuszos krémhez a keményítőt, a porcukrot, a vaníliaaromát egy edénybe rakjuk, 200 ml tejjel felöntjük, hogy csomómentesre keverhessük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, a kókuszreszeléket, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. A kókuszos krémet elosztjuk a poharakban, majd a tetejére csorgatjuk a csokis öntetet, és pár darab kókuszchipsszel tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc