Cukormentes
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 12 g édesítőpor
- 500 g mascarpone
- 150 g cukormentes étcsokoládé
A piskótához
- 200 ml eszpresszó
- kb. 25 db cukormentes babapiskóta
A rétegek közé
- kb. 4 ek holland kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 12 g édesítőpor
- 500 g mascarpone
- 150 g cukormentes étcsokoládé
A piskótához
- 200 ml eszpresszó
- kb. 25 db cukormentes babapiskóta
A rétegek közé
- kb. 4 ek holland kakaópor
A cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém első lépéseként a krémhez a tojásokat és az édesítőt összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd kézi robotgéppel magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A mascarponét közepes fokozaton kihabosítjuk kézi robotgéppel, majd hozzákeverjük a felvert tojásos keveréket, valamint a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét. A kész krémet habzsákba töltjük, és jöhet a rétegezés.
A poharak aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott babapiskóta, erre krém, egy réteg kakaópor, majd ismét babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként egy réteg krém, majd kakaópor kerül. Ha elkészült, legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: minimum 3 óra
Ha tetszett a cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!