Hozzávalók
A pudinghoz
- 400 ml tej
- 1 csomag puncsízű pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 60 g kristálycukor
A zseléréteghez
- 80 ml a barackbefőtt levéből
- 1 mk porzselatin
Az összeállításhoz
- 2 db barack (konzervbarackból)
- 6 db babapiskóta
Gyümölcstorta-pohárkrém
Hozzávalók
A pudinghoz
- 400 ml tej
- 1 csomag puncsízű pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 60 g kristálycukor
A zseléréteghez
- 80 ml a barackbefőtt levéből
- 1 mk porzselatin
Az összeállításhoz
- 2 db barack (konzervbarackból)
- 6 db babapiskóta
A gyümölcstorta-pohárkrém első lépéseként a pudinghoz 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, majd felöntjük a többi tejjel, és közepesen erős hőfokon, szinte folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félretesszük, és időnként átkeverjük, hogy ne hártyásodjon be a teteje.
A zseléhez a barackbefőtt levét egy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és forráspontig főzzük, de nem forraljuk!
Az egyik pohár aljába beletördelünk kb. 1,5 db babapiskótát, erre kanalazunk egy adag pudingot, majd jöhet egy réteg 1 cm-es szeletekre vágott barack, ismét kb. 1,5 db babapiskóta, majd egy újabb réteg puding és egy réteg barack, végül a tetejére csorgatjuk a zselét.
A másik pohárral szintén így járunk el. Hűtőbe tesszük a pohárkrémeket, és hidegen tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a gyümölcstorta-pohárkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!