Fantasztikus desszertek

Ribizlis-diplomatakrémespite

Ribizlis-diplomata krémes pite

Hozzávalók
A tésztához
200 g
liszt
60 g
porcukor
1
kk sütőpor
1 csipet
140 g
vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A ribizliréteghez
100 g
mirelit ribizli
2 ek
méz
1 csomag
zselatin
A krémhez
1 db
vaníliás pudingpor
500 ml
tej
50 g
vaj
100 g
cukor
1 db
vaníliarúd
A tálaláshoz
15 szem
friss ribizli
250 ml
habtejszín
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A lisztet a többi száraz összetevővel összedolgozzuk, majd a hűtőhideg vajat belereszeljük, és a tojással és vízzel is összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük kb 40 percet.

A ribizlit a mézzel és vízzel kikevert zselatinnal felforraljuk. A krémhez a pudingport kikeverjük egy kis tejjel. A tejszínt leszámítva minden mást is egy lábasba öntünk a kikevert pudingporral, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Közben a tejszínből habot verünk.

Levesszük a krémet a tűzről, és a tejszínhab negyedével egyneműsítjük, majd gyors, széles mozdulatokkal kikeverjük a többi habbal.

A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, majd 25 perc alatt kisütjük. A kihűlt tésztába öntjük a még kézmeleg ribizlizselét. Betesszük a hűtőbe, majd tálaláskor a kikevert diplomata krémmel is kikenjük. Tejszínhabbal és pár szem ribizlivel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Vannak olyan klasszikus ízek, amiket kár lenne kihagyni egy nyári jegeskávé mellől. A diplomata krém íze pont ilyen, és az a kis plusz fanyarság a ribizli miatt segít elfelejteni, mekkorát bűnözünk.

Hozzávalók

1 db 24 cm-es formához
A tésztához
200 g
liszt
60 g
porcukor
1
kk sütőpor
1 csipet
140 g
vaj
1 db
tojás
1 ek
hideg víz
A ribizliréteghez
100 g
mirelit ribizli
2 ek
méz
1 csomag
zselatin
A krémhez
1 db
vaníliás pudingpor
500 ml
tej
50 g
vaj
100 g
cukor
1 db
vaníliarúd
A tálaláshoz
15 szem
friss ribizli
250 ml
habtejszín
100 ml
habtejszín

A lisztet a többi száraz összetevővel összedolgozzuk, majd a hűtőhideg vajat belereszeljük, és a tojással és vízzel is összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük kb 40 percet.

A ribizlit a mézzel és vízzel kikevert zselatinnal felforraljuk. A krémhez a pudingport kikeverjük egy kis tejjel. A tejszínt leszámítva minden mást is egy lábasba öntünk a kikevert pudingporral, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Közben a tejszínből habot verünk.

Levesszük a krémet a tűzről, és a tejszínhab negyedével egyneműsítjük, majd gyors, széles mozdulatokkal kikeverjük a többi habbal.

A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, majd 25 perc alatt kisütjük. A kihűlt tésztába öntjük a még kézmeleg ribizlizselét. Betesszük a hűtőbe, majd tálaláskor a kikevert diplomata krémmel is kikenjük. Tejszínhabbal és pár szem ribizlivel tálaljuk.

Ha tetszett a Ribizlis-diplomata krémes pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept