Fantasztikus desszertek

Egyszerűrépatorta

Egyszerű répatorta

Hozzávalók
A tésztához
4 db
tojás
220 g
cukor
300 g
sárgarépa
150 ml
olaj
220 g
liszt
2 tk
sütőpor
0.5 mk
1 tk
őrölt fahéj
2 tk
vaníliakivonat
100 g
dió, pisztácia és szeletelt mandula vegyesen
50 g
mazsola
(opcionális)
vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez
200 g
krémsajt
3 ek
cukor
A tetejére
tört pisztácia
reszelt narancshéj
300 ml
habtejszín

Elkészítés

Az egyszerű répatorta valóban nagyon egyszerű - de nagyszerű! Az elkészítéséhez a tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd félretesszük, és a tojásos keverékhez hozzáadjuk az olajat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliakivonatot, majd apránként a tojásba keverjük, végül a masszába forgatjuk a répát is. 

Mozsárban összetörjük a diót és a pisztáciát, majd a szeletelt mandulával együtt belekeverjük a tésztába, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk bele. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

A krémhez robotgéppel felverjük a krémsajtot a habtejszínnel és a cukorral. Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbevágjuk, a krém felét rákenjük az alsó tortalapra, ráhelyezzük a másik tésztát, és a maradék krémet elkenjük a torta tetején. Tört pisztáciával és reszelt narancshéjjal díszítjük.

egyszeru-repatorta (
Egyszerű répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Összeállítás, díszítés: 5 perc
  • Összesen: 100 perc

Még több egyszerű répatorta, ami mégis kicsit más, mint ez a recept:

Fantasztikus répatorta kuglóf

Cukormentes sütőtökös répatorta

Fitt cukormentes fehérjés répatorta

www.streetkitchen.hu

Ha húsvét, akkor nyúl, ha nyúl, akkor répa – így lett a tavaszi nagy ünnep egyik elmaradhatatlan szereplője a répatorta. Ez egy sokszor kipróbált, közkedvelt változat.

Hozzávalók

1 26 cm-es kapcsos tortaformához
A tésztához
4 db
tojás
220 g
cukor
300 g
sárgarépa
150 ml
olaj
220 g
liszt
2 tk
sütőpor
0.5 mk
1 tk
őrölt fahéj
2 tk
vaníliakivonat
100 g
dió, pisztácia és szeletelt mandula vegyesen
50 g
mazsola
(opcionális)
vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez
200 g
krémsajt
3 ek
cukor
A tetejére
tört pisztácia
reszelt narancshéj
300 ml
habtejszín

Az egyszerű répatorta valóban nagyon egyszerű - de nagyszerű! Az elkészítéséhez a tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd félretesszük, és a tojásos keverékhez hozzáadjuk az olajat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliakivonatot, majd apránként a tojásba keverjük, végül a masszába forgatjuk a répát is. 

Mozsárban összetörjük a diót és a pisztáciát, majd a szeletelt mandulával együtt belekeverjük a tésztába, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk bele. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

A krémhez robotgéppel felverjük a krémsajtot a habtejszínnel és a cukorral. Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbevágjuk, a krém felét rákenjük az alsó tortalapra, ráhelyezzük a másik tésztát, és a maradék krémet elkenjük a torta tetején. Tört pisztáciával és reszelt narancshéjjal díszítjük.

egyszeru-repatorta (
Egyszerű répatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Hűtés: 30 perc
  • Összeállítás, díszítés: 5 perc
  • Összesen: 100 perc

Még több egyszerű répatorta, ami mégis kicsit más, mint ez a recept:

Fantasztikus répatorta kuglóf

Cukormentes sütőtökös répatorta

Fitt cukormentes fehérjés répatorta

Ha tetszett az Egyszerű répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept