Húsvéti sütemények

Fantasztikusrépatortakuglóf

Fantasztikus répatorta kuglóf

Hozzávalók
A tésztához:
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
400 g
liszt
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
1 csomag
sütőpor
1 csipet
450 g
reszelt sárgarépa
100 g
pisztácia
A krémsajtos réteghez:
100 g
mascarpone
100 g
natúr krémsajt
60 g
porcukor
A tetejére:
150 g
mascarpone
2 - 3 ek
tej
2 ek
porcukor
darált pisztácia

Elkészítés
image does not exist
Elég sok kuglófrecept van az oldalon, de szerintünk ez a répatorta kuglóf az egyik legfinomabb. Annyira szaftos és krémes, a pisztácia meg brutál dob rajta egyet. Elkészíteni sem annyira vészes, íme: a tésztához az olajat a kétféle cukorral elkeverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Ez után mehet hozzá az összes többi hozzávaló. A masszát kiolajozott és kilisztezett kuglófformába töltjük.
kuglóf répatorta
Répatorta kuglóf
A krémsajtos réteghez összekeverjük a hozzávalókat és márványosan a masszába keverjük. A kuglófot 180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, kiborítjuk a formából, hagyjuk legalább langyosra hűlni. A tetejére szánt mázhoz összekeverjük a mascarponét, tejet és porcukrot, rácsorgatjuk a kuglóf tetejére és megszórjuk a pisztáciával.

További kuglóf recept:

MárványkuglófCitromos-mákos kuglóf cukormázzal

www.streetkitchen.hu

Szinte küldetésemnek tartom, hogy azon kevés emberrel, akik még nem kóstolták a répatortát, de furcsa szemekkel néznek rám, hogy mitől lehet finom, na azokkal megkóstoltassak 1-1 szelet répatortát. Ha viszont ti imádjátok, akkor ezt a kuglófot is szeretitek majd. Pisztáciadarabokkal, és mascarponekrémmel a belsejében sül! Isteni!

Hozzávalók

1 klasszikus kuglófformához:
A tésztához:
375 ml
olaj
200 g
cukor
200 g
barna cukor
6 db
tojás
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
400 g
liszt
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
1 csomag
sütőpor
1 csipet
450 g
reszelt sárgarépa
100 g
pisztácia
A krémsajtos réteghez:
100 g
mascarpone
100 g
natúr krémsajt
60 g
porcukor
A tetejére:
150 g
mascarpone
2 - 3 ek
tej
2 ek
porcukor
darált pisztácia
image does not exist
Elég sok kuglófrecept van az oldalon, de szerintünk ez a répatorta kuglóf az egyik legfinomabb. Annyira szaftos és krémes, a pisztácia meg brutál dob rajta egyet. Elkészíteni sem annyira vészes, íme: a tésztához az olajat a kétféle cukorral elkeverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Ez után mehet hozzá az összes többi hozzávaló. A masszát kiolajozott és kilisztezett kuglófformába töltjük.
kuglóf répatorta
Répatorta kuglóf
A krémsajtos réteghez összekeverjük a hozzávalókat és márványosan a masszába keverjük. A kuglófot 180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, kiborítjuk a formából, hagyjuk legalább langyosra hűlni. A tetejére szánt mázhoz összekeverjük a mascarponét, tejet és porcukrot, rácsorgatjuk a kuglóf tetejére és megszórjuk a pisztáciával.

További kuglóf recept:

MárványkuglófCitromos-mákos kuglóf cukormázzal

Ha tetszett a Fantasztikus répatorta kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept