Fantasztikus desszertek

Epres-habosmuffin

Epres-habos muffin

Hozzávalók
80 g
olvasztott vaj
3 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
80 g
kristálycukor
2 db
tojás
120 ml
tej
250 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
180 g
friss eper
A krémhez
500 g
mascarpone
2 ek
porcukor
3 ek
sűrű eperlekvár

Elkészítés

Az epres-habos muffin első lépéseként a vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a tojásos keverékhez öntjük, majd beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott epret is. A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A mascarponét robotgéppel, magas fokozaton stabilabb krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, majd márványosan belekeverjük az eperlekvárt is. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

epres-habos-muffin
Epres-habos muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc
  • Hűtés: 20 perc

A muffinból millióféle változatot találsz a receptjeink között. Lehet egyszerűbb, lehet fullosabb, de még zöldséges is! Most megmutatjuk a három aktuális kedvencünket, hátha te is beleszeretsz valamelyik verzióba és elkészíted! :)

Cukormentes répatorta-muffin

Fehér csokis-sütőtökös muffin

Banános-csokis muffin

www.streetkitchen.hu

Eperdarabokkal gazdagított puha, vaníliás muffinok, a tetejükön egy szép nagy adag epres-tejszínes krémmel. Higgyétek el, mennyei!

Hozzávalók

12 darabhoz
80 g
olvasztott vaj
3 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
80 g
kristálycukor
2 db
tojás
120 ml
tej
250 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
180 g
friss eper
A krémhez
500 g
mascarpone
2 ek
porcukor
3 ek
sűrű eperlekvár

Az epres-habos muffin első lépéseként a vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a tojásos keverékhez öntjük, majd beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott epret is. A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

A mascarponét robotgéppel, magas fokozaton stabilabb krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, majd márványosan belekeverjük az eperlekvárt is. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.

epres-habos-muffin
Epres-habos muffin (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc
  • Hűtés: 20 perc

A muffinból millióféle változatot találsz a receptjeink között. Lehet egyszerűbb, lehet fullosabb, de még zöldséges is! Most megmutatjuk a három aktuális kedvencünket, hátha te is beleszeretsz valamelyik verzióba és elkészíted! :)

Cukormentes répatorta-muffin

Fehér csokis-sütőtökös muffin

Banános-csokis muffin

Ha tetszett az Epres-habos muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept