Cukormentes
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g eritrit
- 100 ml olaj
- 60 g dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa
- 160 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére
- 250 g mascarpone
- 2 ek eritrit
- pár csepp vaníliaaroma
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g eritrit
- 100 ml olaj
- 60 g dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa
- 160 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére
- 250 g mascarpone
- 2 ek eritrit
- pár csepp vaníliaaroma
A cukormentes répatorta-muffin elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük az eritrittel, majd mehet hozzá az olaj, az apróra vágott dió, a citromhéj, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa, végül a liszt, a sütőpor és a só is. Homogénre keverjük a tésztát, és fagyiskanál vagy egy sima kanál segítségével muffinkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
A mascarponét kihabosítjuk, majd ha már stabilabb krémet kaptunk, hozzáadjuk az eritritet és a vaníliaaromát, átkeverjük, és habzsákból kidíszítjük vele a sütik tetejét.
- Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Ha tetszett a cukormentes répatorta-muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!