Palacsinták

Eprestiramisusamerikaipalacsinta

Epres tiramisus amerikai palacsinta

Hozzávalók
A palacsintatésztához
2 db
tojás
50 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
200 ml
tej
200 ml
habtejszín
(főzőtejszín is megfelel)
250 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
(kb. 4 g)
1 csipet
étolaj a sütéshez
kakaópor a tálaláshoz
tejszínhab a tálaláshoz
A krémhez
250 g
mascarpone
1 db
tojássárgája
1 ek
porcukor
Az epervelőhöz
60 g
kristálycukor
600 g
fagyasztott eper
pár csepp citromlé
1 mk
keményítő

Elkészítés

Az epres tiramisus amerikai palacsinta elkészítéséhez először a tésztát keverjük be. Ehhez a hozzávalókat – az olaj, a kakaópor és a tejszínhab kivételével – egy kancsóba mérjük, majd egy botmixerrel csomómentesre zúzzuk. A masszát szószadagolóba, más néven „cumiba” töltjük.

A krémhez a mascarponét, a tojássárgáját és a porcukrot összekeverjük, és egy kézi mixerrel kihabosítjuk. Felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.

Az eperragu elkészítéséhez a cukrot egy közepesen erős lángon felforrósított edénybe szórjuk, majd mehet rá a fagyasztott eper. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan, hogy a szemek ne törjenek össze, néha átkeverve puhára pároljuk. Akkor lesz megfelelő, ha az eperszemek az eredeti méretük kb. felére párolódtak. A keményítőt kikeverjük 5 ml vízzel, majd ezzel sűrítjük be az eperragu levét.

A palacsintatésztából közepes lángon, néha olajozva a serpenyőt, azonos méretű kis palacsintákat sütünk, majd ha már kicsit hűltek, a krémmel és az eperraguval rétegezve, valamint a tejszínhabbal és kakaóporral megszórva tálaljuk.

epres-tiramisus-amerikai-palacsinta
Epres tiramisus amerikai palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Hűtési idő: min. 30 perc

Még több szuper palcsi:

Francia rakott palacsinta

Vegán banános amerikai palacsinta

Almalekváros palacsinta

www.streetkitchen.hu

Előfordul, hogy akár 2-3 héten keresztül is képes vagyok ugyanazt a reggelit enni. Így vagyok most ezzel a nagyon szuper amerikai palacsintával is.

Hozzávalók

4 főre
A palacsintatésztához
2 db
tojás
50 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
200 ml
tej
200 ml
habtejszín
(főzőtejszín is megfelel)
250 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
(kb. 4 g)
1 csipet
étolaj a sütéshez
kakaópor a tálaláshoz
tejszínhab a tálaláshoz
A krémhez
250 g
mascarpone
1 db
tojássárgája
1 ek
porcukor
Az epervelőhöz
60 g
kristálycukor
600 g
fagyasztott eper
pár csepp citromlé
1 mk
keményítő

Az epres tiramisus amerikai palacsinta elkészítéséhez először a tésztát keverjük be. Ehhez a hozzávalókat – az olaj, a kakaópor és a tejszínhab kivételével – egy kancsóba mérjük, majd egy botmixerrel csomómentesre zúzzuk. A masszát szószadagolóba, más néven „cumiba” töltjük.

A krémhez a mascarponét, a tojássárgáját és a porcukrot összekeverjük, és egy kézi mixerrel kihabosítjuk. Felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.

Az eperragu elkészítéséhez a cukrot egy közepesen erős lángon felforrósított edénybe szórjuk, majd mehet rá a fagyasztott eper. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan, hogy a szemek ne törjenek össze, néha átkeverve puhára pároljuk. Akkor lesz megfelelő, ha az eperszemek az eredeti méretük kb. felére párolódtak. A keményítőt kikeverjük 5 ml vízzel, majd ezzel sűrítjük be az eperragu levét.

A palacsintatésztából közepes lángon, néha olajozva a serpenyőt, azonos méretű kis palacsintákat sütünk, majd ha már kicsit hűltek, a krémmel és az eperraguval rétegezve, valamint a tejszínhabbal és kakaóporral megszórva tálaljuk.

epres-tiramisus-amerikai-palacsinta
Epres tiramisus amerikai palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Hűtési idő: min. 30 perc

Még több szuper palcsi:

Francia rakott palacsinta

Vegán banános amerikai palacsinta

Almalekváros palacsinta

Ha tetszett az Epres tiramisus amerikai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept