Az epres tiramisus amerikai palacsinta elkészítéséhez először a tésztát keverjük be. Ehhez a hozzávalókat – az olaj, a kakaópor és a tejszínhab kivételével – egy kancsóba mérjük, majd egy botmixerrel csomómentesre zúzzuk. A masszát szószadagolóba, más néven „cumiba” töltjük.
A krémhez a mascarponét, a tojássárgáját és a porcukrot összekeverjük, és egy kézi mixerrel kihabosítjuk. Felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.
Az eperragu elkészítéséhez a cukrot egy közepesen erős lángon felforrósított edénybe szórjuk, majd mehet rá a fagyasztott eper. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan, hogy a szemek ne törjenek össze, néha átkeverve puhára pároljuk. Akkor lesz megfelelő, ha az eperszemek az eredeti méretük kb. felére párolódtak. A keményítőt kikeverjük 5 ml vízzel, majd ezzel sűrítjük be az eperragu levét.
A palacsintatésztából közepes lángon, néha olajozva a serpenyőt, azonos méretű kis palacsintákat sütünk, majd ha már kicsit hűltek, a krémmel és az eperraguval rétegezve, valamint a tejszínhabbal és kakaóporral megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: kb. 40 perc
- Hűtési idő: min. 30 perc