Hirdetés
Instant

Francia rakott palacsinta

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+

A tésztához

25 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 db narancs reszelt héja és frissen facsart leve
3 dl tej
2 dl tejszín
½ rúd vanília kikapart magjai
4 db tojás
6 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

2 dl sárgabaracklekvár
20 dkg darált dió

A csokiöntethez

2 tk kukoricakeményítő
5 dl tej
12 dkg csokoládé
3 ek barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Francia rakott palacsinta

Nem vagyok biztos benne, hogy a franciák tudnak erről a cuccról, de hát valószínűleg ugyanez a helyzet a francia drazséval is. Egy biztos: ez a baracklekvárral és dióval rétegzett torta – pláne, miután leöntöttük csokiszósszal − az egyik legklasszabb dolog, ami egy palacsintával történhet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+

A tésztához

25 dkg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 db narancs reszelt héja és frissen facsart leve
3 dl tej
2 dl tejszín
½ rúd vanília kikapart magjai
4 db tojás
6 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

2 dl sárgabaracklekvár
20 dkg darált dió

A csokiöntethez

2 tk kukoricakeményítő
5 dl tej
12 dkg csokoládé
3 ek barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csokiöntethez a keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük, és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejhez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a rummal, a sóval és a kakaóval ízesítjük, majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik).A palacsintatésztához egy nagyobb keverőtálba tesszük a lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és a narancshéjat.

Egy másik tálban simára keverjük a tejet, a tejszínt, a narancslevet a tojásokkal és az olvasztott vajjal. Belekaparjuk a vaníliát, és a két keverékből egyenletes, sima palacsintatésztát keverünk. Egy órát pihentetjük. 24 cm-es palacsintasütőben kevés olajon tíz palacsintát sütünk: a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, mindegyik sütés előtt átkeverjük egy kicsit a tésztát, hogy ne emelkedjen nagyon meg. Az első palacsintát sütőlapra csúsztatjuk, a sült oldalával lefelé, a sületlen oldalát megszórjuk darált dióval. Erre borítjuk a következő palacsintát, de ez már sült oldalával felfelé kerül az előzőre.

Ezt megkenjük baracklekvárral, ráborítjuk a következő palacsintát (innentől mindig a sült oldal kerül felülre), és megszórjuk darált dióval. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy a palacsinta. A legfelső palacsintát nem kenjük meg lekvárral, hanem a palacsintatortát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, végül leöntjük csokiszósszal.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások