Hozzávalók
- 260 g érett banán (a lényeg, hogy mindig feleannyi gramm liszt kerüljön a masszába, mint banán)
- 130 ml növényi tej
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 1 tk vaníliakivonat
- 130 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 4 ek juharszirup
- 1 marék friss áfonya
- 60 g török mogyoró
Hozzávalók
- 260 g érett banán (a lényeg, hogy mindig feleannyi gramm liszt kerüljön a masszába, mint banán)
- 130 ml növényi tej
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 1 tk vaníliakivonat
- 130 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 4 ek juharszirup
- 1 marék friss áfonya
- 60 g török mogyoró
A vegán banános amerikai palacsintához először a banánokat egy villával vagy aprítógéppel lepépesítjük, és felöntjük a növényi tejjel. Hozzákeverjük az olajat és a vaníliakivonatot.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a banános masszánkhoz és csomómentesre keverjük.
Közepes lángon olajat melegítünk egy serpenyőben és végig hagyjuk is ezen a fokozaton, hogy ne égjenek le, viszont rendesen átsüljenek a palacsinták. Egy kisebb merőkanálnyi masszát helyezünk a serpenyőbe, elterítjük, majd oldalanként 2-3 percig sütjük. Én egyesével sütöttem a palkókat, de ha nagyobb a serpenyőd, 2-3 darab is belekerülhet egyszerre.
Mikor elkészültek a palacsinták, egymásra halmozzuk őket, meglocsoljuk juharsziruppal, megszórjuk friss áfonyával és tört mogyoróval, és indulhat is a falatozás! 😀
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vegán banános amerikai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!