A piskótához a tejet felforraljuk a vaníliával és a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejes elegyet, és alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéből és cukorból habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Egy sütőpapíros tepsin vékonyan elkenjük, és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, olyan méretűre és formájúra szúrjuk, amilyen pohárban vagy tálban szeretnénk összeállítani a sütit.
A kávés sziruphoz a tejszínt és a kávét felforraljuk a rummal, majd hozzáadjuk a csokoládét, és addig keverjük, míg felolvad.
A krémhez a sűrített tejet és 30 ml tejszínt közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg szép arany színt kap, de vigyázni kell, nehogy leégjen. A tojássárgájákat kihabosítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét és a karamellizált sűrített tejet, és jól elkeverjük. 200 ml tejszínt kemény habbá verünk, és hozzáforgatjuk a krémhez.
Kiválasztunk egy üvegtálat vagy négy poharat, és a következőképpen rétegezzük: alulra piskóta, rá a kávés szirup, majd a gesztenyés krém. A tetejét meghintjük kakaóporral.
