Hozzávalók
- 4 tk instant kávé
- 350 ml forró víz
- 100 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 500 g mascarpone
- 24 db babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók
- 4 tk instant kávé
- 350 ml forró víz
- 100 g kristálycukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 500 g mascarpone
- 24 db babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
A legfinomabb tiramisu krémes, habos, édes és nem kell hozzá sütő, egyszóval tökéletes!
Első lépésként az instant kávét feloldjuk forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét tiszta habverővel elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá a tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
Már csak az összeállítás maradt hátra. A tálba rakunk egy kisebb adag krémet és elegyengetjük. A babapiskótákat 2-3 másodpercre a kávéba mártjuk és rásorakoztatjuk őket a krémre. Majd újra jön egy adag mascarponés krémréteg, rá két sor babapiskóta, és az egészet krémmel zárjuk. Utolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe rakjuk legalább 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a legfinomabb tiramisu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!