Fantasztikus desszertek

Indiáner,agyerekkorunkkedvence

Indiáner, a gyerekkorunk kedvence

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojássárgája
4 db
tojásfehérje
60 g
cukor
100 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
A bevonáshoz
2 ek
sárgabaracklekvár
120 g
olvasztott étcsoki
olaj
A tejszínhabhoz
400 ml
hideg tejszín
3 ek
porcukor

Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd 2-3 lépésben, óvatosan, a habot nem összetörve, összekeverjük a lisztet, a sárgájás és a fehérjés keveréket (ha túlkeverjük, könnyen elfolyhat).
A masszívabb (de azért habos) tésztát nyomózsákba rakjuk, kivágjuk a végét és mandarin méretű gömböket nyomunk egy sütőpapíros tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd amikor már aranysárgás színt kap, fokozatosan lejjebb vesszük 3-4 alkalommal, 10 fokonként a sütő hőmérsékletét és így sütjük további kb. még 10 percig, hogy ne essen össze a süti.
Mikor kihűltek, felmelegített sárgabaracklekvárral lekenjük, majd 5 perc pihi után megmártjuk őket, pár csepp olajjal elkevert olvasztott csokiban. Mikor a csoki megdermedt éles késsel levágjuk a felső harmadukat, az alsó részének pedig kiszedünk a közepéről 1-1 csipet tésztát. A hideg tejszínt habbá verjük. Amikor más stabilabb hozzáadjuk a porcukrot és megtöltjük vele a sütik alját, majd rárakjuk a csokis kalapokat.

www.streetkitchen.hu

Nem tudom, van-e még az országban valahol olyan cukrászda ahol lehet kapni indiánert (más néven indusfánk), de már gyerekkoromban is csak pár helyen láttam és azóta sem találkoztam vele. Alapvetően egy masszívabb piskótaféle, bevonva sárgabaracklekvárral, csokival és sok-sok tejszínhabbal megtöltve!

Hozzávalók

10 - 12 darabhoz
A tésztához
3 db
tojássárgája
4 db
tojásfehérje
60 g
cukor
100 g
liszt
1 csapott tk
sütőpor
A bevonáshoz
2 ek
sárgabaracklekvár
120 g
olvasztott étcsoki
olaj
A tejszínhabhoz
400 ml
hideg tejszín
3 ek
porcukor
A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd 2-3 lépésben, óvatosan, a habot nem összetörve, összekeverjük a lisztet, a sárgájás és a fehérjés keveréket (ha túlkeverjük, könnyen elfolyhat).
A masszívabb (de azért habos) tésztát nyomózsákba rakjuk, kivágjuk a végét és mandarin méretű gömböket nyomunk egy sütőpapíros tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, majd amikor már aranysárgás színt kap, fokozatosan lejjebb vesszük 3-4 alkalommal, 10 fokonként a sütő hőmérsékletét és így sütjük további kb. még 10 percig, hogy ne essen össze a süti.
Mikor kihűltek, felmelegített sárgabaracklekvárral lekenjük, majd 5 perc pihi után megmártjuk őket, pár csepp olajjal elkevert olvasztott csokiban. Mikor a csoki megdermedt éles késsel levágjuk a felső harmadukat, az alsó részének pedig kiszedünk a közepéről 1-1 csipet tésztát. A hideg tejszínt habbá verjük. Amikor más stabilabb hozzáadjuk a porcukrot és megtöltjük vele a sütik alját, majd rárakjuk a csokis kalapokat.

Ha tetszett az Indiáner, a gyerekkorunk kedvence receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept