Fantasztikus desszertek

Aleggyorsabbkanalasfánkcsokiszósszal

A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal

Hozzávalók
A csokiszószhoz
200 ml
víz
80 g
kristálycukor
60 g
holland kakaópor
1 tk
keményítő
40 ml
barna rum
1 db
narancs leve
A tésztához
100 ml
víz
2 csipet
50 g
vaj
100 g
finomliszt
3 db
tojás
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
1 ek
porcukor

Elkészítés

A kanalas fánk csokiszósszal recept első lépéseként a csokiöntethez a vizet egy gyorsforralóba öntjük, beleszórjuk a cukrot és közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a kevés vízben elkevert keményítőt is. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd félretesszük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a rumot és a narancslevet. 

A tésztához a vizet felforraljuk és megsózzuk. Felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk a lisztet is. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve jól összedolgozzuk, majd félrehúzzuk és gyorsan elkeverjük benne egyesével a tojásokat. Ha simára kevertük a tésztát, félretesszük. 

Bő olajat melegítünk 160 fokosra egy nagyobb lábosban, és olajos evőkanállal beleszaggatjuk a tészta felét. Ahogy sülnek, a fánkok maguktól meg fognak fordulni és meg is nőnek, ezért nem szabad sokat rakni egyszerre az olajba. Ha minden oldala aranybarnára sült, rácsra szedjük és hagyjuk kicsit lecsepegni, közben kisütjük a második adagot is. A kész fánkokat a vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva, a csokiszósszal együtt tálaljuk. 

kanalas-fank-csokiszosszal
A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több fánkrecept, ha szerintetek sem lehet túl sokat készíteni belőle:

Bögrés fánk

Joghurtos fánk baracklekvárral

Farsangi szalagos fánk

www.streetkitchen.hu

Szeretem a hagyományos szalagos fánkot, de néha valami egyszerűbbre vágyom, pont, mint ez a gyorsan elkészíthető kanalas fánk. Lekvár helyett csokiszósszal kínálom.

Hozzávalók

4 főre
A csokiszószhoz
200 ml
víz
80 g
kristálycukor
60 g
holland kakaópor
1 tk
keményítő
40 ml
barna rum
1 db
narancs leve
A tésztához
100 ml
víz
2 csipet
50 g
vaj
100 g
finomliszt
3 db
tojás
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
1 ek
porcukor

A kanalas fánk csokiszósszal recept első lépéseként a csokiöntethez a vizet egy gyorsforralóba öntjük, beleszórjuk a cukrot és közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a kevés vízben elkevert keményítőt is. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd félretesszük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a rumot és a narancslevet. 

A tésztához a vizet felforraljuk és megsózzuk. Felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk a lisztet is. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve jól összedolgozzuk, majd félrehúzzuk és gyorsan elkeverjük benne egyesével a tojásokat. Ha simára kevertük a tésztát, félretesszük. 

Bő olajat melegítünk 160 fokosra egy nagyobb lábosban, és olajos evőkanállal beleszaggatjuk a tészta felét. Ahogy sülnek, a fánkok maguktól meg fognak fordulni és meg is nőnek, ezért nem szabad sokat rakni egyszerre az olajba. Ha minden oldala aranybarnára sült, rácsra szedjük és hagyjuk kicsit lecsepegni, közben kisütjük a második adagot is. A kész fánkokat a vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórva, a csokiszósszal együtt tálaljuk. 

kanalas-fank-csokiszosszal
A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több fánkrecept, ha szerintetek sem lehet túl sokat készíteni belőle:

Bögrés fánk

Joghurtos fánk baracklekvárral

Farsangi szalagos fánk

Ha tetszett a leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése