Hozzávalók
- bő olaj a sütéshez
- 2 db tojás
- 70 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g natúr joghurt
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 300 g baracklekvár
Joghurtos fánk baracklekvárral
Hozzávalók
- bő olaj a sütéshez
- 2 db tojás
- 70 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g natúr joghurt
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 300 g baracklekvár
Az olajat egy lábasba öntjük, és kb. 160 fokosra melegítjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a vaníliás cukor, a joghurt, a liszt és a só is. Összekeverjük a tésztát, majd az olajba mártott kanállal kisebb evőkanálnyi darabokat szaggatunk belőle az olajba. Pár perc alatt a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva és a kedvenc lekvárunkkal együtt tálaljuk a kész joghurtos fánkot.
- Elkészítési idő: 30-45 perc
Ha tetszett a joghurtos fánk baracklekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!