Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt (350 ml-es bögrével számolva)
- 3 ek kristálycukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 bögre tejföl (350 ml-es bögrével számolva)
- 5 ek tej
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 200 g lekvár
Bögrés fánk
Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt (350 ml-es bögrével számolva)
- 3 ek kristálycukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 bögre tejföl (350 ml-es bögrével számolva)
- 5 ek tej
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 200 g lekvár
A bögrés fánk elkészítéséhez először a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a tojásokat, a tejfölt és a tejet egy nagy tálban alaposan összekeverjük. Olajat hevítünk 160-165 fokosra, és két kanál segítségével beleszaggatjuk az olajba a fánkokat.
Mikor mindkét oldaluk világosabb aranybarnára sült, kiszedjük őket az olajból, lecsepegtetjük, papírtörlőre rakjuk, és kevés porcukorral megszórva, a kedvenc lekvárunkkal együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a bögrés fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!