Fantasztikus desszertek

Kávékrémesfehércsokisprofiterol

Kávékrémes fehér csokis profiterol

Hozzávalók
125 ml
víz
1 csipet
1 csipet
cukor
65 g
liszt
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
2 púpozott ek
cukor
1 ek
vaníliakivonat
15 g
keményítő
1 üveg
maresi kávétej
2 ek
instant kávé
250 g
hideg mascarpone
200 g
fehér csoki
3 ek
szeletelt mandula
70 ml
habtejszín
50 g
vaj

Elkészítés

A tiramisu után talán a profiterol a leghíresebb olasz desszert, de fehér csokis változatot még nem készítettünk belőle - mostanáig!

A tésztához a vajat a vízzel, a sóval és a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet, és néhány perc alatt egynemű tésztává főzzük addig, amíg teljesen el nem válik az edény falától. Ezután kiszedjük egy keverőtálba, és teljesen kihűtjük. 

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliával, keményítővel, a kávétejjel, majd egy keményebb krémet főzünk belőle. Elzárjuk, belekeverjük a kávét, és hagyjuk kihűlni. 

Ha kihűlt a tészta, egyesével egy habverővel belekeverjük a tojásokat, majd addig habosítjuk, amíg szép, krémes masszát nem kapunk. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk, kb. 5 cm-re egymástól. Egy vizes kanállal lelapítjuk a tetejüket, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd 160 fokon 15 percet szárítjuk. Ha megsült, kitámasztjuk a sütőt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl a tészta, befejezzük a kávés krémet: hozzáadjuk a mascarponét, és kihabosítjuk. Vékonyabb csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A tejszínt felmelegítjük, és elkeverjük benne a csokit. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

A kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, leöntjük a fehér csokival, és megszórjuk a pirított mandulával.

Kávékrémes fehér csokis profiterol

Ezeket is nézd meg:

Olasz csúcsdesszert: profiterol

Baileys-krémes képviselőfánk

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nagyot akartok villantani a család/barátok előtt, és imádjátok a kávés sütiket, akkor érdemes a profiterollal próbálkozni. Szuperkrémes és elég intenzíven kávés.

Hozzávalók

1 tepsihez
125 ml
víz
1 csipet
1 csipet
cukor
65 g
liszt
2 db
tojás
2 db
tojássárgája
2 púpozott ek
cukor
1 ek
vaníliakivonat
15 g
keményítő
1 üveg
maresi kávétej
2 ek
instant kávé
250 g
hideg mascarpone
200 g
fehér csoki
3 ek
szeletelt mandula
70 ml
habtejszín
50 g
vaj

A tiramisu után talán a profiterol a leghíresebb olasz desszert, de fehér csokis változatot még nem készítettünk belőle - mostanáig!

A tésztához a vajat a vízzel, a sóval és a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet, és néhány perc alatt egynemű tésztává főzzük addig, amíg teljesen el nem válik az edény falától. Ezután kiszedjük egy keverőtálba, és teljesen kihűtjük. 

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliával, keményítővel, a kávétejjel, majd egy keményebb krémet főzünk belőle. Elzárjuk, belekeverjük a kávét, és hagyjuk kihűlni. 

Ha kihűlt a tészta, egyesével egy habverővel belekeverjük a tojásokat, majd addig habosítjuk, amíg szép, krémes masszát nem kapunk. Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire 3-4 cm átmérőjű halmokat nyomunk, kb. 5 cm-re egymástól. Egy vizes kanállal lelapítjuk a tetejüket, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd 160 fokon 15 percet szárítjuk. Ha megsült, kitámasztjuk a sütőt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl a tészta, befejezzük a kávés krémet: hozzáadjuk a mascarponét, és kihabosítjuk. Vékonyabb csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. 

A tejszínt felmelegítjük, és elkeverjük benne a csokit. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

A kihűlt tésztákat megtöltjük a krémmel, leöntjük a fehér csokival, és megszórjuk a pirított mandulával.

Kávékrémes fehér csokis profiterol

Ezeket is nézd meg:

Olasz csúcsdesszert: profiterol

Baileys-krémes képviselőfánk

Ha tetszett a Kávékrémes fehér csokis profiterol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept