A kézzel gyúrt fánkgolyók elkészítése nagyon egyszerű. Első lépésként az olajat 150-160 fokosra forrósítjuk. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a sót, a vajat és az írót egy tálba mérjük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük.
@streetkitchenhu Kézzel gyúrt fánkgolyók 🍩 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #fank ♬ Guitar instrument pop - Margarita
A masszából nagyobb cseresznyeszemnyi golyókat gyúrunk, majd beledobjuk őket a forró olajba, és három részletben, adagonként kb. 2 perc alatt kisütjük. A fánkgolyókat ezután papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Végül megszórjuk a porcukorral, és magában vagy akár egy kis lekvár társaságában tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
A fánkkal nehéz betelni, hiszen egy nagyon sokoldalú sütemény, amit millió dolgal megtölthetünk, leönthetünk vagy bekenhetünk, nem beszélve az elkészítésmódjáról, ami szintén rengetegféle lehet. Ha megszédít titeket a bőség zavara, akkor ezeket a klasszikus recepteket ajánljuk figyelmetekbe:
Házi vaníliakrémmel töltött fánk