Fantasztikus desszertek

Kókuszoslinzerkosárka

Kókuszos linzerkosárka

Hozzávalók
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
vaj
1 db
tojás
50 g
porcukor
A töltelékhez
3 db
tojásfehérje
170 g
kristálycukor
170 g
kókuszreszelék
4 ek
baracklekvár
kb. 3 ek kókuszchips

Elkészítés

A kókuszos linzerkosárka tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi alapanyagot. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 10 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztadarabokat összegyúrjuk újra, kinyújtjuk, és ezeket is kiszaggatjuk. Muffinforma mélyedéseibe rakjuk a korongokat, majd berakjuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 12 percre. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd félúton beleszórjuk a cukrot, és kemény, de nem törős habot verünk belőle. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A megsült kosárkák aljára vékony réteg lekvárt kenünk, majd rákanalazzuk a kókuszos krémet, megszórjuk a kókuszchipsszel, és 10-12 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

Kókuszos linzerkosárka
Kókuszos linzerkosárka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc
  • Sütési idő: 2x12 perc

Ha még több kókuszos sütit falnál, megnyugtatunk, hogy nem hagyunk cserben! Itt van még 3 recept!

Csokis-kókuszos kalácskoszorú

Kókuszos sajttorta-pohárkrém

Kókuszkenyér

www.streetkitchen.hu

Olyan ez a süti, mint egy linzer és egy kókuszcsók szerelemgyereke. Habos, kívül pirult, belül kissé ragacsos kókuszos töltelék és egy omlós linzertészta párosa!

Hozzávalók

12 darabhoz
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
vaj
1 db
tojás
50 g
porcukor
A töltelékhez
3 db
tojásfehérje
170 g
kristálycukor
170 g
kókuszreszelék
4 ek
baracklekvár
kb. 3 ek kókuszchips

A kókuszos linzerkosárka tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi alapanyagot. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe rakjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 10 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztadarabokat összegyúrjuk újra, kinyújtjuk, és ezeket is kiszaggatjuk. Muffinforma mélyedéseibe rakjuk a korongokat, majd berakjuk őket a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 12 percre. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd félúton beleszórjuk a cukrot, és kemény, de nem törős habot verünk belőle. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A megsült kosárkák aljára vékony réteg lekvárt kenünk, majd rákanalazzuk a kókuszos krémet, megszórjuk a kókuszchipsszel, és 10-12 percre visszarakjuk őket a sütőbe.

Kókuszos linzerkosárka
Kókuszos linzerkosárka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc
  • Sütési idő: 2x12 perc

Ha még több kókuszos sütit falnál, megnyugtatunk, hogy nem hagyunk cserben! Itt van még 3 recept!

Csokis-kókuszos kalácskoszorú

Kókuszos sajttorta-pohárkrém

Kókuszkenyér

Ha tetszett a Kókuszos linzerkosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept