Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 50 g étcsoki
- 200 g kókuszos zabkeksz
- 80 g puha vaj
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 160 g konzerv kókusztej
- 60 g porcukor
- 1 db lime reszelt héja
A tetejére
- 1 marék kókuszchips
- ½ db lime reszelt héja
Hozzávalók
Az alsó réteghez
- 50 g étcsoki
- 200 g kókuszos zabkeksz
- 80 g puha vaj
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 160 g konzerv kókusztej
- 60 g porcukor
- 1 db lime reszelt héja
A tetejére
- 1 marék kókuszchips
- ½ db lime reszelt héja
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, közben a zabkekszet aprítóban lezúzzuk. Ezt a szoba-hőmérsékletű vajjal, illetve a megolvasztott csokoládéval együtt egynemű masszává keverjük.
A krémhez a krémsajtot habverő géppel átkeverjük, ezután hozzáadjuk a kókusztejszínt és a porcukrot, majd belereszeljük a lime héját és alaposan elkeverjük. A díszítéshez a kókuszchipset pár perc alatt egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk.
Ezután összeállítjuk a kókuszos-sajttorta pohárkrémet: poharak aljára rakjuk a csokis-kekszes keveréket, erre csillagcsöves nyomózsákból rányomjuk a krémet, végül megszórjuk a kókuszchipsszel, és kevés limehéjat reszelünk rá.
- Elkészítési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a kókuszos-sajttorta pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!