A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A kókuszkenyérhez
- 75 g puha vaj
- 65 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 170 g tejföl
- 115 g kókuszreszelék
- 100 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
A meglocsoláshoz
- 120 ml krémlikőr
A krémhez
- 1 ek kókuszreszelék
- 125 g mascarpone
- 2 ek porcukor
A tetejére
- 2 ek pirított kókuszchips
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A kókuszkenyérhez
- 75 g puha vaj
- 65 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 170 g tejföl
- 115 g kókuszreszelék
- 100 g finomliszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
A meglocsoláshoz
- 120 ml krémlikőr
A krémhez
- 1 ek kókuszreszelék
- 125 g mascarpone
- 2 ek porcukor
A tetejére
- 2 ek pirított kókuszchips
A kókuszkenyérhez a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját és a tejfölt is. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, majd ezeket a tojásos masszához keverjük. Egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha igen, kivesszük a sütőből. Még melegen megszurkáljuk pár helyen a tűvel vagy egy fogpiszkálóval, és meglocsoljuk a krémlikőrrel. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez stabilabb krémmé habosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot, és magas fokozaton még egyszer átkeverjük. Ezt a krémet kenjük a süti tetejére, megszórjuk kókuszchipsszel, és már szeletelhetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 45 perc
- Hűtés: kb. 2 óra
Ha tetszett a kókuszkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!