Fantasztikus desszertek

Lightmézeskrémes-pohárkrém

Light mézeskrémes-pohárkrém

Hozzávalók
A tetejére
A tésztához
3 db
tojás
130 g
mandulaliszt
50 g
méz
8 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
350 ml
konzerv kókusztej
80 g
nyírfacukor
2 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
1 ek
méz
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
100 g
étcsoki
40 ml
konzerv kókusztej
A rétegek közé
200 g
cukormentes sárgabaracklekvár

Elkészítés

A mézeskrémes-pohárkrém bár nem megúszós, de érdemes rászánni az időt. A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd mehetnek bele a sárgáják és a többi hozzávaló is. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 × 14 cm-es tepsibe öntjük, 175 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg sült a tészta, a krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, közepes lángon, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, a hűtőben lehűtjük.

Egy tálba tesszük az összetört étcsokit, ráöntjük a jól felmelegített kókusztejet, majd amikor felolvadt, homogénre keverjük.

Tetszőleges sorrendben egymásra rétegezzük a poharakban a hosszában félbevágott, kör alakúra szaggatott vagy kisebb kockákra vágott piskótát, kihűtött a krémet, a cukormentes baracklekvárt és az olvasztott csokit. Kandírozott naranccsal és csokireszelékkel díszíthetjük.

elkészítési idő: 110 perc

light-mezeskremes-poharkrem
Light mézeskrémes-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Még több light pohárkrém:

Cukormentes somlói pohárkrém

Cukormentes málnás pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Elindultunk azon az elven, hogy pohárdesszertnek szinte bármilyen klasszikus vagy épp nem klasszikus sütit el lehet készíteni, úgyhogy akkor már miért pont a mézes krémes maradjon ki?! Minden megtalálható benne, ami egy klasszik verzióban, mégis „alternatív” hozzávalókkal.

Hozzávalók

2 - 4 pohárhoz
A tetejére
A tésztához
3 db
tojás
130 g
mandulaliszt
50 g
méz
8 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
350 ml
konzerv kókusztej
80 g
nyírfacukor
2 db
tojássárgája
1 ek
keményítő
1 ek
méz
1 db
vaníliarúd kikapart magjai
100 g
étcsoki
40 ml
konzerv kókusztej
A rétegek közé
200 g
cukormentes sárgabaracklekvár

A mézeskrémes-pohárkrém bár nem megúszós, de érdemes rászánni az időt. A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd mehetnek bele a sárgáják és a többi hozzávaló is. A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 × 14 cm-es tepsibe öntjük, 175 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg sült a tészta, a krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, közepes lángon, folyamatos keverés közben besűrítjük, majd ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, a hűtőben lehűtjük.

Egy tálba tesszük az összetört étcsokit, ráöntjük a jól felmelegített kókusztejet, majd amikor felolvadt, homogénre keverjük.

Tetszőleges sorrendben egymásra rétegezzük a poharakban a hosszában félbevágott, kör alakúra szaggatott vagy kisebb kockákra vágott piskótát, kihűtött a krémet, a cukormentes baracklekvárt és az olvasztott csokit. Kandírozott naranccsal és csokireszelékkel díszíthetjük.

elkészítési idő: 110 perc

light-mezeskremes-poharkrem
Light mézeskrémes-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Még több light pohárkrém:

Cukormentes somlói pohárkrém

Cukormentes málnás pohárkrém

Ha tetszett a Light mézeskrémes-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept