Cukormentes
Hozzávalók
A kakaós piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 20 g liszt
- 1 ek olaj
- 1 ek víz
- 35 g kakaópor
- 1 kis csipet só
- 1 csipet sütőpor
A vaníliás piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kis csipet só
- 1 csipet sütőpor
- 1 ek olaj
- 1 ek víz
- 1 tk vaníliakivonat
A diós piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 1 kis csipet sütőpor
- 1 ek olaj
- 40 g darált dió
A sziruphoz
- 200 ml víz
- 100 g eritrit
- 50 ml barna rum
- 70 g mazsola
A vaníliakrémhez
- 8 db tojássárgája
- 180 g poreritrit
- 2 tk vaníliaaroma
- 3 ek keményítő
- 1.6 l tej
A csokiöntethez
- 25 g kakaópor
- 50 g eritrit
- 100 ml víz
- 50 ml rum
Az összeállításhoz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 300 ml hideg habtejszín
- 3 ek darált dió
Hozzávalók
A kakaós piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 20 g liszt
- 1 ek olaj
- 1 ek víz
- 35 g kakaópor
- 1 kis csipet só
- 1 csipet sütőpor
A vaníliás piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kis csipet só
- 1 csipet sütőpor
- 1 ek olaj
- 1 ek víz
- 1 tk vaníliakivonat
A diós piskótához
- 2 db tojás
- 70 g poreritrit
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 1 kis csipet sütőpor
- 1 ek olaj
- 40 g darált dió
A sziruphoz
- 200 ml víz
- 100 g eritrit
- 50 ml barna rum
- 70 g mazsola
A vaníliakrémhez
- 8 db tojássárgája
- 180 g poreritrit
- 2 tk vaníliaaroma
- 3 ek keményítő
- 1.6 l tej
A csokiöntethez
- 25 g kakaópor
- 50 g eritrit
- 100 ml víz
- 50 ml rum
Az összeállításhoz
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 300 ml hideg habtejszín
- 3 ek darált dió
A cukormentes somlói pohárkrém elkészítéséhez először a piskótákat készítjük el: mindegyikhez külön-külön kihabosítjuk a tojásokat az eritrittel, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral kibélelt, kb. 10×15 cm-es, kisebb tepsikben megsütjük őket 180 fokos sütőben 22-25 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
A szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban felforraljuk, majd kb. a felére redukáljuk, és beledobjuk a mazsolát, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a mazsolát leszűrjük, és félretesszük. Megszurkáljuk a piskóták tetejét egy villával, és meglocsoljuk a sziruppal, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.
A vaníliakrémhez elkeverjük a tojássárgákat az eritrittel, a vaníliával, a keményítővel, felöntjük a tejjel, és közepes hőmérsékleten sűrű, csomómentes krémet főzünk belőle, és hagyjuk kihűlni.
A csokiöntethez összekeverjük a hozzávalókat egy gyorsforralóban, felforraljuk, majd 2-3 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután poharakba szedünk egy kevés piskótát mindhárom fajtából, megszórjuk néhány szem mazsolával, majd jöhet egy adag vaníliás krém, erre szintén egy újabb adag piskóta, mazsola, végül a krém.
Megszórjuk kakaóporral, és legalább 2 órára mehet a hűtőbe. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és egy kevés tejszínhabot nyomunk a tetejére, majd dióval és csokiöntettel díszítjük.
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc + 30 perc hűtés
Főzés: 20 perc + 30 perc hűtés
Pihentetés: 120 perc
Összesen: 120 perc + pihentetés
Ha tetszett a cukormentes somlói pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pohárkrém:
Mikrós barackos pohárkrém
Epres-mascarponés pohárkrém
Mandarinos sajttorta-pohárkrém