A mákos tejberizs egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert, ami vendégváróként, sőt még reggelire is tökéletesen megállja a helyét. Első lépésként a rizst átmossuk és a vízzel együtt felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk vaníliás cukrot, valamint a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve tovább főzzük közepes lángon.
Amikor magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, hozzáadjuk a mákot, belereszeljük a citrom héját, és továbbra is kevergetve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül belekeverjük a vajat, és tálalhatunk is.
Mákos tejberizs (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Mosolygás ide vagy oda, a mákos desszerteknek lehetetlen ellenállni! Ahelyett, hogy a fogatok közé szorult szemek miatt aggódnátok, inkább gondoljatok arra, hogy mennyire egészséges alapanyag a mák! Telis-tele van kalciummal és vassal, ráadásul rostokból is bőven tartalmaz, ami jót tesz az emésztésnek. Szóval hajrá, mákos finomságok, a mákos tejberizs után próbáljátok ki ezeket a sütiket is!
Bár az elkészítése kicsit időigényesebb, mint a tejbegrízé, de nem annyival, hogy ne érje meg nekiállni. A máknak köszönhetően pedig egy kis csavart is vihetünk bele.
Hozzávalók
2 főre
400
habtejszín
50 g
vaj
220 g
rizs
100 ml
víz
500 ml
tej
12 g
vaníliás cukor
4 ek
kristálycukor
100 g
darált mák
1 db
citrom héja
A mákos tejberizs egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert, ami vendégváróként, sőt még reggelire is tökéletesen megállja a helyét. Első lépésként a rizst átmossuk és a vízzel együtt felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk vaníliás cukrot, valamint a kristálycukrot, és folyamatosan kevergetve tovább főzzük közepes lángon.
Amikor magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, hozzáadjuk a mákot, belereszeljük a citrom héját, és továbbra is kevergetve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül belekeverjük a vajat, és tálalhatunk is.
Mákos tejberizs (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 25 perc
Mosolygás ide vagy oda, a mákos desszerteknek lehetetlen ellenállni! Ahelyett, hogy a fogatok közé szorult szemek miatt aggódnátok, inkább gondoljatok arra, hogy mennyire egészséges alapanyag a mák! Telis-tele van kalciummal és vassal, ráadásul rostokból is bőven tartalmaz, ami jót tesz az emésztésnek. Szóval hajrá, mákos finomságok, a mákos tejberizs után próbáljátok ki ezeket a sütiket is!
Ha tetszett a Mákos tejberizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!