Cukormentes
Hozzávalók
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porrá őrölt eritrit
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 ek egész mák
Hozzávalók
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porrá őrölt eritrit
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 ek egész mák
A cukormentes mákos-citromos keksz hozzávalóit összegyúrjuk, ügyelve, hogy minél kevesebb ideig érintkezzen a kézmeleggel, így a vaj nem melegszik át túlságosan. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy visszadermedjen tészta.
Miután kivettük a hűtőből, és kicsomagoltuk, enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, mivel a tészta formatartó, bátran játszhatunk a különböző alakzatokkal. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, szaggatjuk, és addig ismételjük, ameddig el nem fogy. Amennyiben a tésztában a vaj túlságosan felmelegedne, tegyük vissza a hűtőbe dermedni egy kis időre.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a linzereket, és 180 fokos sütőbe toljuk 15-17 percre. Miután kikerült a keksz a sütőből, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, utána fogyasztható. Kifejezetten jól tárolható nasi.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtés: 30 perc
- Sütés: 15 perc
- Összesen: 75 perc
Ha tetszett a mákos-citromos keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!