Fantasztikus desszertek

Meggyraguscsokitorta

Meggyragus csokitorta

Hozzávalók
A piskótához
180 g
szoba-hőmérsékletű vaj
230 g
cukor
2 db
tojássárgája
2 db
tojás
60 g
tejföl
170 ml
tej
210 g
liszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
50 g
holland kakaópor
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 g
cukor
150 ml
vörösbor
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
2 ág
kakukkfű
1 ek
keményítő
A mascarponés krémhez
500 g
mascarpone
80 g
porcukor
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
vaníliaesszencia
A tálaláshoz
1 - 2 ág
kakukkfű
100 ml
tejszín

Elkészítés

A meggyragus csokitorta elkészítéséhez a piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral, aztán mehetnek hozzá a tojássárgáják, az egész tojások, a tejföl és a tej. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd jól elkeverjük a masszában. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

Közben a meggyet egy lábasba rakjuk a cukorral, a borral, a fűszerekkel és a leszárazott kakukkfűvel együtt, és kb. 15 percig rotyogtatjuk. 1-2 ek vízben elkeverjük a keményítőt, a raguhoz adjuk, átkeverjük, egyet forralunk rajta, és hagyjuk kihűlni. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta, majd hagyjuk 15 percig hűlni. Ekkor kivesszük a formából, és rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét stabil krémalappá habosítjuk a tejszínnel, belekeverjük a többi alapanyagot, és a torta tetejére kenjük a krémet.

A kihűlt ragut a mascarponekrém tetejére kanalazzuk, és díszíthetjük néhány ág friss kakukkfűvel, végül 1-2 órára hűtőbe dobjuk, hogy összeérjenek az ízek.

meggyragus-csokitorta
Meggyragus csokitorta (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
  • Pihentetés, hűtés: 3 óra

Még több csodálatos torta Nóritól:

Vörösboros red velvet torta

Fehér csokis Sacher-torta

Fekete-erdő torta

www.streetkitchen.hu

Csokis, szaftos piskóta, selymes, tejszínes krém és egy kissé fanyar meggyragu. Tökéletes trió egy jó kis vörösboros vacsora után. :)

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
A piskótához
180 g
szoba-hőmérsékletű vaj
230 g
cukor
2 db
tojássárgája
2 db
tojás
60 g
tejföl
170 ml
tej
210 g
liszt
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
50 g
holland kakaópor
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 g
cukor
150 ml
vörösbor
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
2 ág
kakukkfű
1 ek
keményítő
A mascarponés krémhez
500 g
mascarpone
80 g
porcukor
1 tk
őrölt gyömbér
1 mk
vaníliaesszencia
A tálaláshoz
1 - 2 ág
kakukkfű
100 ml
tejszín

A meggyragus csokitorta elkészítéséhez a piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral, aztán mehetnek hozzá a tojássárgáják, az egész tojások, a tejföl és a tej. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd jól elkeverjük a masszában. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

Közben a meggyet egy lábasba rakjuk a cukorral, a borral, a fűszerekkel és a leszárazott kakukkfűvel együtt, és kb. 15 percig rotyogtatjuk. 1-2 ek vízben elkeverjük a keményítőt, a raguhoz adjuk, átkeverjük, egyet forralunk rajta, és hagyjuk kihűlni. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta, majd hagyjuk 15 percig hűlni. Ekkor kivesszük a formából, és rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét stabil krémalappá habosítjuk a tejszínnel, belekeverjük a többi alapanyagot, és a torta tetejére kenjük a krémet.

A kihűlt ragut a mascarponekrém tetejére kanalazzuk, és díszíthetjük néhány ág friss kakukkfűvel, végül 1-2 órára hűtőbe dobjuk, hogy összeérjenek az ízek.

meggyragus-csokitorta
Meggyragus csokitorta (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
  • Pihentetés, hűtés: 3 óra

Még több csodálatos torta Nóritól:

Vörösboros red velvet torta

Fehér csokis Sacher-torta

Fekete-erdő torta

Ha tetszett a Meggyragus csokitorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept