Hozzávalók
A tésztához
- 150 g mandulaliszt
- 65 g liszt
- 1 csipet só
- 90 g vaj
- 170 g fehér csoki
- 4 db tojás
- 90 g cukor
- 1 tk citromlé
A barackos mázhoz
- 200 g baracklekvár
- 20 ml rum
A fehér csokis mázhoz
- 150 g tejszín
- 300 g fehér csoki
A díszítéshez
- 40 g fehér csoki
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g mandulaliszt
- 65 g liszt
- 1 csipet só
- 90 g vaj
- 170 g fehér csoki
- 4 db tojás
- 90 g cukor
- 1 tk citromlé
A barackos mázhoz
- 200 g baracklekvár
- 20 ml rum
A fehér csokis mázhoz
- 150 g tejszín
- 300 g fehér csoki
A díszítéshez
- 40 g fehér csoki
A tésztához a mandulalisztet, a lisztet és sót összekeverjük. A vajat kisebb kockákra vágjuk, és összeolvasztjuk a fehér csokival. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott fehér csokit és a citromlevet. Ezután 2 részletben beleforgatjuk a fehérjehabot és a lisztes keveréket is. Egy 20 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Ha megsült, hagyjuk kb. 20 percet hűlni, majd óvatosan két lapra vágjuk a piskótát. Egy lábasban felmelegítjük a baracklekvárt, összekeverjük a rummal, és nagyjából a felét rákenjük az egyik lapra, erre rárakjuk a másik lapot, majd körbekenjük a tortát a maradék rumos baracklekvárral. Mikor kihűlt a torta, bedobjuk egy kicsit a hűtőbe is, hogy kellően hideg legyen, és szépen rádermedjen majd a fehér csoki.
Máz
A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük a fehér csokira, majd ha felolvadt, átkeverjük, és leöntjük vele a tortát. Ha túlságosan folyós/meleg az öntet, akkor a nagyja lecsorog a torta szélén, és nem vonja be szépen. Ilyenkor gyűjtsük össze a lecsorgott fehér csokit, és ha az első réteg rádermedt a tortára, öntsük le vele még egyszer.
Végül következhet a díszítés: megolvasztjuk a 40 g fehér csokit, és ezzel díszítjük a torta tetejét. A legjobb ennél a sütinél is, ha fogyasztás előtt egy éjszakát pihen.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütés: 40-45 perc
- Elkészítési idő: 100 perc
- Összesen: 155-160 perc
Ha tetszett a fehér csokis Sacher-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!