A mogyorós-karamellás-csokis piskótatekercs mogyorós karamellkrémjéhez a cukrot a vízben felolvasztjuk, majd hagyjuk megkaramellizálódni. Ezután óvatosan hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a sót. Alaposan kiforraljuk, beleöntjük a mogyorót, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojást kihabosítjuk a cukorral, ez legalább 7-8 perc. Közben hozzáadjuk az olajat. Ha szép habos, beleszitáljuk a maradék hozzávalókat, egy spatulával óvatosan beleforgatjuk, és a sütőhöz való, kb. 35x40 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsire kenjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk, leszedjük a sütőpapírt, egy konyharuhába hosszában beletekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A mascarponét 2-3 perc alatt kihabosítjuk, belerakjuk a cukrot, a vaníliát és további 2 percig habosítjuk. Kitekerjük a piskótát, lekenjük a karamellkrémmel, majd a mascarponekrémmel, feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk 1 napig a hűtőben állni.
A mogyorós csokikrémhez másnap felolvasztjuk a csokit a vajjal, beleszórjuk az apróra vágott mogyorót, és leöntjük vele a sütit. Hagyjuk kicsit megdermedni rajta, és szeletelhetjük is.

Mindent IMÁDUNK, ami mogyorós-karamellás-csokis! Nem hiszitek? Hozunk bizonyítékot!

-9LqZtG.webp)


